algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
14°

Els treballadors afectats per acomiadaments col·lectius a les Balears augmenten un 250 per cent

El nombre de treballadors afectats a les Balears per acomiadaments col·lectius va augmentar un 250 per cent per cent fins a juny respecte al mateix període d'un any abans, amb 1.498, mentre que la xifra d'aquells immersos en processos de suspensió de contracte o reducció de jornada va caure un 36%, fins als 1.179.

Així ho revelen dades provisionals del Ministeri de Treball i Economia Social, en els quals s'aprecia l'impacte de la crisi del coronavirus i l'ús dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Sumant tots dos tipus d'ERE, en l'acumulat de l'any, el nombre total de treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació (ERE) autoritzats per les autoritats laborals o comunicats a les mateixes va descendir un 96% en comparació amb el mateix període de 2020, fins a sumar 362.

Les xifres només recullen els procediments d'àmbit nacional, per la qual cosa no s'inclouen els expedients presentats a autoritats provincials o territorials. Així, explica que fins que la Subdirecció General d'Estadística i Anàlisi Sociolaboral no disposi de la informació, no es podran actualitzar les Principals Sèries publicades en la web del Ministeri de Treball i Economia Social.

En el referit només al mes de juny, es van registrar un total de 60 treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació. D'aquests, 47 es van veure afectats per una suspensió de contracte o reducció de jornada i 13 van estar en un acomiadament col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.