algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Denuncia davant l'ODDL que els vigilants de la platja d'Es Comú de Muro diuen als que parlen en català «maleducats» i «estamos en España»

187573

Un ciutadà ha fet pública la seva denuncia, presentada a l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, aquest dijous 26 d'agost, en la qual explica que els dos vigilants de la platja d'Es Comú del municipi de Muro, «increpen els usuaris que ens hi dirigim requerint-nos de manera bel·ligerant a parlar-los en espanyol i davant la negativa reaccionen dient-nos que 'estamos en España' i ens diuen 'maleducados'».

El denunciant explica a la seva denuncia que els dos individus, «ja sien contractats directament per l'Ajuntament de Muro per qualsevol altra entitat pública, o sien contractats per una empresa concessionària o contractista de l'Administració, presten un servei públic i són retribuïts a càrrec dels pressupostos públics i per això tenen l'obligació d'esser plenament competents en la llengua oficial i pròpia d'aquesta terra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa mes de 2 anys

Com poden ser tan ignorants i ridículs. Es volen fer els mil homes i son uns pobres desgraciats.

Valoració:1menosmas
Per Votau bé!, fa mes de 2 anys

I què ha fet l´Ajuntament de Muro?
Els riu les gràcies?
Votau bé...

Valoració:2menosmas
Per Ai, pena, penita, pena...., fa mes de 2 anys

Ja, ja, ja...
Es veu ben bé que no són d´aquí i que Mallorca, per tant, no és seva...
Que més voldrien!
Pobres, deuen tenir una màrfega per jeure i poc més...
Ben lluny de ser els amos de Mallorca.
No ens tombaran!

Valoració:2menosmas
Per En Joanet de l'Onso, fa mes de 2 anys

A MALLORCA, EN MALLORQUÍ!

Valoració:5menosmas
Per Biel Capdevila, fa mes de 2 anys

Si no ens hi posem seriosos ens faran fora de casa. És una p... vergonya.

Valoració:17menosmas
Per Bzzzzz, fa mes de 2 anys

@totrecursos



I tu ets una mosca collonera. Ja t'estàs fent pesadet repetint sempre el mateix, homo.

Valoració:13menosmas
Per totrecursos, fa mes de 2 anys

Es que a Balears es parla menys català que al País Valencià fins i tot Menorca ja es parla menys català que a Catalunya i a Maó i sobretot Es Castell es parla menys català que a Barcelona.

Valoració:-13menosmas
Per Mireu d'on son, fa mes de 2 anys

L'informe diu que parlaven amb accent argentí.
I què els deu passar a aquesta punyetera gent? Que han vingut aqui sense que noltros els hagem demanat i sense exigir-los un contracte de treball, com feien ells amb els nostres padrins quan anaven al seu paîs, ni tampoc els expulsam com feien ells quan se queden a l'atur i els pagam el subsidi i poden presentar-se a oposicions i ser funcionaris, cosa que no podem fer noltros al seu país. .
Què els hem fet a aquesta gent, perque ens tenguin tanta ràbia i perque vulguin acabar amb la nostra llengua?
Diuen que molts nazis quan va caure el Tercer Reich varen fugiir cap a Argentina i possiblement aquests intrusos que volen fer-nos mal, siguin descendents d'aquells nazis que han vingut convidats pels nazifeixistes d'aqui per disoldre al nostre poble. És la única explicació plausible, perque emigrar a un país que està a milers de kilòmetres just per amargar-los la vida als seus habitants és absurd, si no hi ha qualque cosa més que no sabem.
I no saben fer cap feina correctament i no s'aturen de venir.

Valoració:25menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys


Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ... ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.

Valoració:24menosmas
Per Trempó Meló Melicotó, fa mes de 2 anys

En trobar-me algú, on sigui, sempre som es primer a intervenir. D'aquesta manera, faig ús des català i don a entendre a s'altre com ens hem d'entendre: en comptadíssimes ocasions he d'usar una altra llengua. Provau-ho. Funciona.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente