algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

L'Associació Contra el Càncer celebra que el Govern ampliï el programa de cribratge de càncer colorectal

El president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a les Balears, Josep Reyes, ha celebrat aquest dilluns l'anunci del Govern per a la contractació del subministrament i la instal·lació dels equips d'endoscòpia necessaris perquè s'ampliï el programa de cribratge de càncer colorectal en tots els hospitals públics de les Balears.

«La implantació del programa en el territori balear ha estat fins ara desigual, generant desigualtats en la supervivència a aquest càncer en funció del lloc en el qual es resideix», ha lamentat Reyes.

El president de l'AECC a les Illes ha recordat que el càncer de còlon és el que té més incidència a les Balears i és el segon amb major taxa de mortalitat, però es pot detectar precoçment i si es detecta a temps, es pot curar en el 90% dels casos.

«Des de 2015, la implantació del Programa de Detecció Precoç de Càncer està estancada en el 30% de la població, corresponent als sectors sanitaris de Tramuntana, Menorca, Eivissa i Formentera», ha expressat.

L'AECC a les Balears ha realitzat durant els darrers anys una campanya denunciant aquesta situació, el mes de març passat va posar en marxa una recollida de signatures i es varen realitzar nombroses reunions amb els representants institucionals dels ajuntaments i dels consells afectats per aquesta situació.

«Era un objectiu inajornable. Volem agrair la voluntat política d'aquest Govern i el compromís de la Conselleria de Salut, així com el suport de la societat balear durant tots aquests anys. L'anunci d'avui és un pas molt important, però queda molta feina per fer perquè l'accés al Programa sigui una realitat per a tota la població abans del 2024», ha conclòs Reyes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Efectivament, fa mes de 2 anys

Un cop publicades les intencions, l'associació contra el càncer hauria de fer un seguiment, no sigui cosa que tot quedi en poca cosa real. No seria el primer pic.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente