algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Pollença proclamat un dels Pobles més Bonics

Pollença serà proclamat un dels pobles més guapos de tot l'Estat el pròxim divendres 27 d'agost. El poble va entrar a la xarxa el gener de 2020 després de superar una auditoria que contempla aspectes com la cura del patrimoni, zones verdes o les construccions, entre altres.

El municipi celebrarà un acte a les 20.00 hores en el claustre del Convent de Santo Domingo, en el qual el batle, Bartomeu Cifre, i el president de l'Associació dels Pobles més Bonics, Francisco Mestre, descobriran la placa que acredita a Pollença com a part de la xarxa.

La regidora de Turisme de Pollença, Maria Buades, ha explicat que no es va poder rebre abans el guardó a causa de la pandèmia. Buades ha assenyalat que per Pollença es tracta d'un reconeixement molt important per la projecció exterior que suposa a escala estatal i internacional.

Després de sol·licitar la seva adhesió des del ple municipal, el municipi ha superat una auditoria de més de 40 punts per a poder ser guardonat. Segons han indicat des de l'Ajuntament, actualment només la superen un 20 per cent dels municipis que sol·liciten entrar en aquesta marca.

L'auditoria inclou aspectes com la cura del patrimoni, la bellesa de l'accés al poble i l'homogeneïtat en les seves construccions, l'harmonia dels materials de les façanes i les teulades, neteja i conservació, presència d'elements decoratius simbòlics i originals, tancat permanent o temporal a la circulació d'automòbils dins del barri antic, organització per a l'aparcament de vehicles de visitants i veïns, cuidat de flors i zones verdes, l'activitat cultural programada, o l'atenció a les tradicions.

Fins a 2020, Fornalutx era l'únic municipi de les Balears en la xarxa, enguany es va incorporar també, a més de Pollença, la localitat d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.