algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El GOB insisteix en que cal eliminar l’aparcament d'Es Trenc i ubicar-lo a una zona menys fràgil

L'organització ecologista, GOB, ha insistit aquest divendres en la seva proposta d'eliminar l’aparcament d'Es Trenc i ubicar-lo a una zona menys fràgil.

El GOB considera que «la saturació de l'aparcament d'Es Trenc, el conseqüent col·lapse del camí d'accés i els seus efectes també sobre l'enllaç amb la carretera Campos-Colònia de Sant Jordi evidencien part de l'impacte ambiental produït pel manteniment d'aquesta infraestructura, molt qüestionada tècnicament».

Els ecologistes recorden que «en tota la documentació sotmesa a exposició pública durant la tramitació de la llei de declaració del Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos no hi ha ni un sol informe ambiental que proposi el manteniment de l’aparcament d'Es Trenc (Na Tirapel), per la seva clara inconveniència ecològica» i afegeixen que «fins a vuit informes o estudis tècnics varen concloure que aquesta instal·lació generava un important impacte ambiental i per tant es va descartar que pogués esser un dels aparcaments autoritzats del parc natural».

El GOB considera que «el manteniment d’aquest aparcament va ser introduït amb calçador a la llei de declaració del Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos mitjançant una esmena idèntica presentada simultàniament pel PP i pels grups PSIB i MÉS, quan l’avantprojecte de llei, que eliminava l’aparcament, ja havia rebut l’aprovació del Consell de Govern. Per 'validar' ambientalment aquest gir en els esdeveniments, Medi Ambient va 'promoure' la signatura, per part dels tècnics autors dels informes previs, d’un nou informe que, ignorant les conclusions dels informes anteriors, acceptava l’aparcament amb una sèrie de condicions. Tot plegat, un episodi ben lamentable i una taca vergonyosa en la declaració del parc natural».

D’altra banda, l'organització ecologista destaca que «la propietat dels terrenys ha tramitat davant Medi Ambient l’adaptació de l’aparcament a les condicions establertes per la llei del parc natural per a poder seguir operant. Tot i això, quatre anys després de l’aprovació de la llei, l’aparcament segueix funcionant sense adaptar-se a les seves determinacions, en especial pel que fa a l’entrada i sortida de vehicles. La llei preveu un vial de sortida directament cap a la carretera Campos-Colònia de Sant Jordi, a través del camí d’Es Peregons. Aquest requeriment legal és però ambientalment inconvenient, ja que la nova ruta discorreria per hàbitats protegits per la Unió Europea i per tant el seu impacte seria molt elevat».

El GOB considera que «tot plegat, és un autèntic despropòsit impulsat pels polítics que va trastocar absolutament el que varen indicar els tècnics i que de fet ja s’havia aprovat pel Consell de Govern».

Davant aquesta situació, i per evitar la seva continuïtat, el GOB insta la Conselleria de Medi Ambient a promoure la modificació de la llei de declaració del parc natural per tal d’eliminar l’aparcament de na Tirapel i situar-ne un de nou vora de la carretera Campos-Colònia de Sant Jordi, tal i com varen suggerir inicialment els informes tècnics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.