cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
21°

Alerten dels abusos de les companyies de lloguer de cotxes contra els clients

187309

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha rebut un total de 181 consultes i reclamacions des de juny contra empreses de lloguer cotxes per cobraments improcedents o abusius, l'obligació d'ampliar la cobertura bàsica del segur o la falta d'informació, entre altres motius.

Els cobraments improcedents o abusius deriven de càrrecs per presumptes danys no detectats en el moment de la devolució del vehicle, els càrrecs pel servei de proveïment de carburant de gasolina, de més de 30 euros, addicionals al mateix cost del combustible, o els càrrecs addicionals de neteja.

A més, els consumidors denuncien l'obligació d'ampliar la cobertura bàsica de l'assegurança obligatòria en el cas que es vagi a contractar amb targeta de dèbit en comptes de crèdit. Altres vegades l'empleat insisteix a recordar els riscos als quals s'exposa el conductor en cas de sinistre, perquè contracti l'assistència en carretera o l'ampliï a tot risc.

La falta d'informació és una altra denúncia habitual. La informació completa del contracte, amb totes les clàusules i excepcions, rares vegades s'inclou en la fulla per encàrrec ni s'ofereix durant la contractació, la qual cosa obliga l'usuari a buscar-la en la pàgina web de la companyia.

Segons OCU, aquest tipus de problemes afecten la majoria de les companyies de lloguer de cotxes, encara que Gold Car i Sixt Rent acumulen un major nombre de reclamacions.

L'organització convida als consumidors a reclamar quan entenguin que s'ha produït un abús i recorda que poden recórrer a la via judicial sense necessitat de contractar advocat quan l'import reclamat sigui inferior a 2.000 euros.

En qualsevol cas, l'OCU recorda que en el moment de recollir el cotxe «és vital» comprovar l'estat de la xapa del cotxe; i quan es retorni, acompanyar a l'empleat durant la revisió de l'estat del vehicle i sol·licitar-li un document on s'indiqui el nivell de gasolina amb què es va deixar el dipòsit i que el cotxe està lliure de danys visibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Res de nou,avançan,amb les sevas "arts".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente