cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Demanen a l'Ajuntament de Santa Eulària protegir els jaciments arqueològics del municipi

187301

El PSOE de Santa Eulària ha reclamat a l'Ajuntament i al Consell d'Eivissa la protecció dels jaciments d'Es Cap des Llibrell i del Puig de Ses Terretes, propers a Cala Llonga. Segons els socialistes, es troben «amenaçats i en un estat total d'abandonament».

Des del PSOE han explicat que el primer és un santuari púnic i romà, declarat Bé d'Interès Cultural amb categoria de Zona Arqueològica. El segon jaciment és una casa que, segons l'anàlisi dels materials, podria ser d'entre el 1.600 i el 1.300 aC.

Inclòs, la datació radio-carbònica d'un os d'animal del mateix nivell arqueològic ha proporcionat una cronologia més antiga, d'entre el 2.100 i el 1.900 aC, i per això seria un dels jaciments més antics de les Balears.

El portaveu del PSOE a Santa Eulària, Vicent Torres, ha demanat al Consistori i al Consell que adoptin mesures per protegir aquests "importants" jaciments, considerant que han de protegir-se adequadament i també ser senyalitzats perquè la gent vagi alerta i s'eviti encara més el seu deteriorament.

"Avui en dia estan en un lamentable estat d'abandonament, ja que creix la mala herba, els perfils i murs s'enfonsen", ha lamentat Torres, explicant que a més s'han trobat recents restes d'un foc fet a la cabanya prehistòrica.

Segons el PSOE, "hem de ser responsables amb el patrimoni històric i evitar la pèrdua irreparable d'una riquesa cultural única que pertany al conjunt de la ciutadania".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.