cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

Medi Ambient i el Consell de Menorca inicien una campanya d'informació sobre la Llei de residus

La Conselleria de Medi Ambient i Territori i el Consell de Menorca han signat un acord de col·laboració a través del qual iniciaran una campanya d'informació sobre el compliment de la Llei 8/2019 de residus i sòls contaminats. L'acord estableix que els inspectors de turisme del Consell deixaran constància dels possibles incompliments que detectin mentre realitzin inspeccions dins l'exercici propi de les seves funcions.

Prèviament, aquests inspectors seran formats per tècnics de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental en la línia dels cursos que es van oferir el passat mes de març i gràcies als quals es va poder formar a una cinquantena de treballadors públics.

La formació tracta sobre temes relacionats amb la correcta gestió de determinats fluxos de residus (productes de plàstic d'un sol ús, monodosis, càpsules de cafè, tovalloletes, etc.) regulats per la Llei que té, entre altres objectius, minimitzar l'impacte dels residus sobre el medi ambient i promoure una economia circular a les Illes Balears.

Una vegada els inspectors hagin estat formats, la Conselleria lliurarà al Consell de Menorca una fulla de verificació per poder constatar de forma senzilla el compliment o els possibles incompliments que es puguin ocasionar als establiments inspeccionats.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, s'ha mostrat satisfet de l'acord que «suposa seguir avançant en el desplegament de la Llei». En aquest sentit, ha destacat que «és d'interès general que el contingut de la Llei citada sigui conegut pels diferents sectors de la societat de les quatre illes que es veuen implicats, per a la seva correcta aplicació».

Sansó ha recordat que la Direcció General d'Educació Ambiental i Residus, ha realitzat unes guies explicatives (disponibles en format digital) i s'han donat resposta a totes les consultes que s'ha realitzat sobre la Llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.