algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Medi Ambient posa a disposició de la ciutadania el catàleg de dades espacials de la IDEIB

El Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) ha habilitat la descàrrega dels conjunts de dades espacials i productes de cartografia a través de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB). L'objectiu d'aquesta nova funcionalitat és facilitar a la ciutadania l'accés a les dades públiques i proporcionar les eines necessàries per poder dur a terme anàlisis complexes.

Fins al moment, per treballar les dades en format original vectorial – la informació s'obté a partir d'objectes amb atributs – o ràster – la imatge està feta a base de píxels – era necessari sol·licitar-ne la distribució del producte al SITIBSA. Amb el nou servei, doncs, es poden descarregar directament des del catàleg de metadades o els visors de la IDEIB. En ambdós casos, es pot triar en quin format es vol descarregar les dades i definir l'àrea d'interès de descàrrega.

La gerent del SITIBSA, Francesca Mir, ha explicat que «posar directament a disposició dels usuaris el catàleg de dades és una gran passa per fer de l'Administració una institució més transparent i accessible». Mir ha destacat el valor afegit d'aquesta nova funcionalitat, ja que a la possibilitat de visualitzar les dades geogràfiques amb el visor de la IDEIB, ara se li suma poder-hi treballar directament.

El Servei de descàrrega de la IDEIB compta amb 63 paquets de dades, als quals se n'hi van afegint periòdicament, on s'hi troben, per exemple, la cartografia dels espais naturals protegits de les Illes Balears, les ortofotografies aèries o la cartografia de la Llei d'espais naturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.