nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

L'IBDona condemna la «banalització» de la pèrdua de drets de les dones d'Afganistan

L'Institut Balear de la Dona (IBDona) ha condemnat aquest dimecres la «banalització» de la «preocupant» pèrdua de drets de les dones a Afganistan per part de partits polítics i particulars a les xarxes socials.

L'IBDona ha argumentat que l'ocupació d'Afganistan per part de les milícies talibanes suposa un «estat de terror» per les dones del país, ja que per l'experiència del darrer govern dels talibans abans de l'any 2000 les dones sofriren una «submissió total als homes».

Per l'IBDona, el «justificat temor» que el tornen a fer es dedueix el fet que condicionen els drets de les dones que estan inclosos en la llei Islàmica, el que significa que els càstigs d'amputacions de pit, fuetades i fins i tot lapidacions es generalitzen davant l'incompliment de la Sharía.

L'IBDona, organisme adscrit a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, ha explicat que atacs i befes en contra dels drets de les dones constitueixen, en el cas de partits polítics, una vulneració de la Llei Orgànica 6/2002 de 27 de juny de Partits Polítics que estableix que hauran de respectar els valors constitucionals, els principis democràtics i els drets humans.

La institució també ha mostrat el seu rebuig al comportament i l'actitud de particulars a xarxes socials referent a aquest tema i ha demanat no instrumentalitzar aquesta tragèdia, sinó mostrar respecte i responsabilitat «davant el sofriment que enfronten les dones afganes amb la pujada al poder dels talibans i la pèrdua dels seus drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.