cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

La demanda dels viatges en bus del TIB augmenta quasi un 60 per cent

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través del Consorci de Transports de Mallorca, ha anat activant enguany el servei d'autobús interurbà de temporada alta en diferents fases per adaptar-se al context sanitari i, en conseqüència, a l'evolució de la demanda. Així doncs el servei s'ha ajustat tant a les necessitats dels residents, molts d'ells treballadors de zones turístiques, com a l'obertura d'hotels i la previsió dels visitants que vénen a Mallorca aquest estiu. El nombre d'usuaris ha experimentat un important increment, del 59%, si comparam juliol de 2021 amb juny d'enguany, fins i tot més ràpid que en anys anteriors, però encara no s'assoleixen xifres de demanda dels anys previs a la covid.

Des de finals de maig primer de tot, s'han anat reforçant línies ja en funcionament. Aquest ha estat el cas, per exemple, de les línies de Peguera (102), Santa Ponça (103), Magaluf amb pas per Palmanova (104), Sol de Mallorca/Magalluf amb recorregut per Cala Vinyes i Palmanova (105), Es Capdellà/Calvià (107), i Son Caliu (108). D'altra banda a la zona nord, el servei s'ha reforçat amb més oferta, per exemple, de Can Picafort – Alcúdia (324), ha augmentat la freqüència de pas per parada amb un servei cada 15-20 minuts, i la línia que connecta Pollença amb el Port d'Alcúdia (322), passant a disposar 28 serveis diaris per sentit i modificant l'itinerari de la línia afegint 2 parades noves. A les zones de llevant i migjorn, també hi ha hagut millores a diferents línies com, per exemple, la de Cala Millor (401), les del municipi de Santanyí (516, 517) o les de Llucmajor (503, 504) que han modificat horaris i, en alguns casos, recorreguts.

També s'ha reprès el servei d'unes línies d'estiu com, per exemple, les de l'Aerotib o la llançadora de Formentor (L334). I també han iniciat noves línies com la que connecta Inca, Sa Pobla i Muro amb la badia d'Alcúdia (L315) o la que uneix Port de Sóller amb Alcúdia (231).

El Consorci de Transports de Mallorca amb aquestes millores ha incrementat el servei durant els mesos de maig, juny i juliol arribant a una oferta total lleugerament més baix que a la de la temporada de 2018. Al juny representava un 83% respecte a l'oferta del mateix mes del 2018.

Durant els mesos maig, juny i juliol, 1.931.239 usuaris han viatjat amb les línies del bus interurbà. Això representa un 51% de la demanda que hi va haver durant el mateix període de l'any 2019 amb 3.765.323 usuaris i un 52% del 2018 amb 3.713.786 viatgers.

Enguany l'augment habitual d'usuaris de bus a Mallorca durant els mesos d'estiu sobretot s'ha viscut durant el mes de juliol quan hi ha hagut 928.479 viatges que equival a un augment d'un 59% comparat amb el mes anterior (juny 2021). Així i tot, amb un 64% de la demanda total del mateix mes de l'any 2019, encara no s'ha recuperat tota la demanda de l'època precovid.

Des de l'inici de la temporada d'estiu, 64.930 usuaris han viatjat amb les línies Aerotib el que representa un 56% de la demanda del 2019 i un 62% de la del 2018. Per la seva part la llançadora de Formentor ha tingut, fins al 31 de juliol 57.027 usuaris, un 60% dels que ho van fer el 2019 i un 95% dels de la temporada 2018.

Prop de 25.000 usuaris ja han viatjat amb la nova línia 315 Sa Pobla – Badia d'Alcúdia – Inca, des que va començar el passat 6 de juliol. El nou servei respon principalment a les necessitats dels treballadors de la zona que, d'aquesta manera, han millorat la connectivitat amb transport públic entre l'interior i la costa. A Inca, la línia comença a l'estació de busos ubicada al costat de l'estació ferroviària, fet que facilita als usuaris del tren poder arribar de forma còmoda a la Badia d'Alcúdia. D'altra banda els ciutadans de Sa Pobla disposen de dues alternatives de recorregut, passant primer per Alcúdia i després per Port d'Alcúdia, Platja d'Alcúdia, Platja de Muro i Can Picafort o fer-ho a la inversa, primer per Muro i després fent el corredor de la badia començant a Can Picafort. La nova línia vigent fins al 31 d'octubre, ofereix servei de dilluns a diumenge des de les 5.45 h fins a les 21.55 hores.

Recordam que els residents de Mallorca poden viatjar amb totes les línies de la xarxa TIB amb la Targeta Intermodal, la targeta moneder que funciona amb un sistema de punts que fa que el preu del bitllet sigui més econòmic a mesura que es va viatjant. El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del TIB, també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.

Pels residents que no disposin de Targeta Intermodal i pels visitants que arriben a Mallorca, hi existeix l'opció de viatjar amb la targeta bancària. Sigui de dèbit o de crèdit permet viatjar per tota la xarxa TIB sense haver de comprar cap bitllet previ i surt més econòmic que comprar el bitllet senzill al conductor. Ofereix la possibilitat de transbordar dues vegades durant el mateix viatge. A més utilitzant la targeta bancària, s'apliquen importants descomptes a grups de fins a 5 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.