algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Esquerra Unida mostra la seva preocupació per la «gravíssima» situació de l'Afganistan i mostra la seva solidaritat amb el seu poble

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha denunciat la gravíssima situació que està vivint el poble afganès, i ha anunciat, a través de l'eurodiputada Sira Rego, que l'organització ha exigit una actuació immediata de la Unió Europea a l'altura de les necessitats del poble afganès.

EUIB ha recordat que des del 2008, més de 71.000 persones han estat deportades des de la UE a l'Afganistan, argumentant que aquest era un país segur. «Abans que Kabul caigués en mans dels talibans, ACNUR calculava que hi havia 400.000 desplaçaments forçosos des de l'inici de l'any, el 80 per cent dels quals eren dones i menors, però les xifres avui són molt més altes. La Unió Europea té una responsabilitat directa en aquesta situació i ha de prendre mesures immediates», han assenyalat.

EUIB ha considerat que els Estats Units i els seus aliats de l'OTAN són responsables d'aquest sudari de mort, i que el govern espanyol que, de grau o cedint al xantatge nord-americà, va enviar tropes per a col·laborar amb aquesta infame aventura imperial, és també còmplice del dolor i de la mort causats. «Des de George W. Bush, que va iniciar l'ocupació de l'Afganistan amb grolleres mentides, fins a Biden, tots els últims presidents nord-americans mereixen comparèixer davant un Tribunal Internacional de Justícia per a donar compte dels crims comesos. Aquests talibans que es fotografien ara desafiadors en el palau presidencial de Kabul són els fills dels sinistres muyahidin que es reunien amb Reagan, són els descendents dels mercenaris als qui els Estats Units va facilitar finançament i armament modern per a destruir la millor república que ha tingut Afganistan, la que va governar els anys d'amistat amb la Unió Soviètica i que es va esforçar per desenvolupar el país defensant els drets de la dona», han indicat.

Per aquest motiu, Rego, ha exigit a la Comissió Europea la creació d'un corredor humanitari per a demandants d'asil que vulguin abandonar l'Afganistan; la suspensió de l'acord UE-Turquia que impedeix a migrants afganesos arribar a territori europeu i l'eliminació del requisit de visat a ciutadanes afganeses i afganesos que vulguin entrar en l'Espai Schengen; i la paralització immediata dels vols de deportació a l'Afganistan i reassentament en condicions dignes de les persones refugiades afganeses retingudes en camps de migrants entre els diferents Estats membre de la UE. «En aquests moments dramàtics per al poble afganès la comunitat internacional ha d'estar a l'altura i ha de fer un esforç solidari per a ajudar a tot un poble condemnat a la mort i a l'horror», han indicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

Estos, que empiecen por lo que tenemos en casa. Res de res. Parole, parole, parole.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente