algo de nubes
  • Màx: 19.76°
  • Mín: 12.82°
19°

Es presenta l'edició de les obres de Pere Oliver Domenge, 'La Catalanitat de les Mallorques' i 'Joanot Colom i Cifre. Instador del Poble'

187223

Aquest dimarts 24 d’agost ales 20.30 hores, el Centre Cultural de Felanitx acollirà la presentació de les reedicions dels llibres ‘La catalanitat de les Mallorques’ i ‘Joanot Colom. Instador del poble’ de Pere Oliver Domenge.

L’acte serà presentat per Joan Valls de Padrines, Bartomeu Mestre ‘Balutxo’ i Pau Vadell.

Pere Oliver Domenge va ser una figura clau de la política republicana. Per fer només una pinzellada al seu paper com a batle de Felanitx, en els seus 3 anys i 10 mesos de mandat va dur a terme una acció municipal majestuosa: l'Escola Graduada amb laboratori de química, escoles al Port, Son Prohens, Son Calderó, Son Mesquida i Es Carritxó, fonts públiques, clavegueram, escorxador, parc municipal, dispensari sanitari amb sala per operacions quirúrgiques, enllumenat dels carrers, millores urbanístiques com les sortides cap a Manacor i el Port, telèfon i línia elèctrica a s'Horta, Cas Concos i el Port, sembrada de tamarells enrevoltant el litoral, vestuaris i excusats als arenals, el mercat municipal... L'atenció a la salut i a la cultura s'acompanyà amb accions socials: orientà l'Orfeó Aulí a obtenir recursos per a l'Hospici, suprimí l'impost de matances als pobres, però obligà que el pagassin els clergues i la guàrdia civil, creà dues beques per estudiar fora Mallorca, subvencions per anar a colònies infantils, brindà acolliment i tutoria a nins orfes, proveí dida als recents nats que havien perdut sa mare en el part, patrocinà operacions del metge Ferrando a persones sense recursos... Pere Oliver, advers a l'almoina, volia justícia.

Dimarts, dia 24, a la fresca, a un espai obert del poble que va estimar i va servir, presentació de dos dels seus treballs més destacats. 'La Catalanitat de les Mallorques' (1916) i, coincidint amb els 500 anys de la Germania de Mallorca, 'Joanot Colom i Cifre. Instador del Poble' (1928).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vernagew, fa mes de 2 anys



ESTO SI QUE NO LO ESPERABAIS рџ‚ #Shorts

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente