algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Comença el programa alternatiu 'Vacances en Pau' als campaments de refugiats sahrauís

Un any més, els nostres petits ambaixadors sahrauís no podran passar els mesos d'estiu a les Illes i el programa Vacances en Pau es desenvoluparà als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria). El passat diumenge 15 d'agost es va inaugurar oficialment aquest programa, que va dirigit als gairebé deu mil menors de les cinc wilayes que formen els campaments de l'Aaiun, Auserd, Bojador, Dajla i Smara. Substitueix el programa que des de 1987 i amb les úniques interrupcions de 1991 i 2020 duia a les Balears als infants sahrauís a l'estiu.

Es tracta d'un projecte sanitari, cultural, recreatiu, educatiu i esportiu. Ha estat impulsat pel Ministeri de Joventut i Esports i el Ministeri de Salut Pública de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica) i la Delegació Nacional Sahrauí a Espanya, amb el suport del moviment solidari estatal. El seu inici estava previst per al juliol, però les elevades temperatures i el fort increment del nombre de persones afectades pel Coronavirus han obligat a posposar-lo fins ara. Les activitats, en les quals prendran part 9.805 nins i nines d'entre 8 i 16 anys, es desenvoluparan fins a finals de setembre i coincidiran amb l'inici del curs escolar. En aquest cas, els actes es reduiran als horabaixes, excepte els divendres, que es dedicaran completament a aquest programa. Els tallers, les visites i totes les actuacions es duran a terme seguint les mesures de prevenció de la Covid que marquen les autoritats sanitàries.

Els principals objectius del Programa Vacances en Pau Alternatiu 2021 són els següents:

- Oferir als menors unes activitats que trenquin amb la rutina dels campaments.

- Fer-los les revisions sanitàries necessàries per evitar el desenvolupament de malalties greus i sensibilitzar-los de la importància de la salut i la higiene.

- Assegurar-se que la seva dieta durant aquest període és completa i saludable.

- Connectar els nins i nines amb la cultura, la història i el seu patrimoni.

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) participa en aquest programa alternatiu gràcies a la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears, que n'ha finançat una part.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.