algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Ensenyat sobre la població refugiada de l'Afganistan: «L'asil i l'acolliment són una obligació de qualsevol estat»

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha instat aquest dilluns el Govern espanyol a «fer valer la seva presència» davant la Unió Europea per a «evitar que alguns estats membres puguin decidir de manera unilateral bloquejar el dret d'asil com ja ha ocorregut en el passat». Segons el portaveu ecosobiranista «l'asil i l'acolliment són una obligació de qualsevol estat i no fer-ho incompleix totes les normatives i legislació internacional en matèria de drets humans».

Ensenyat ha lamentat la situació que a hores d'ara pateixen milers de persones arran el conflicte bèl·lic que viu l'Afganistan i ha reclamat a l'executiu de Pedro Sánchez «tota l'ajuda humanitària que sigui possible».

Miquel Ensenyat, en nom de MÉS, s'ha adherit a la crida realitzada per diferents col·lectius i organitzacions no governamentals que reclamen a la comunitat internacional els recursos disponibles per obertes les fronteres de l'Afganistan i que surtin del país totes les persones que ho desitgin. De manera contundent, Ensenyat ha reclamat un esforç més gros per ajudar a sortir del país a les dones afganeses per la situació en la qual queden després de la sortida de les tropes estrangeres del país i el retorn del règim talibà.

Finalment, Miquel Ensenyat ha reiterat el suport de MÉS a qualsevol iniciativa que suposi l'acolliment de persones refugiades a les Illes Balears. «Sempre hem estat terra d'acollida i ho seguirem sent», ha recalcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.