algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

L'Ajuntament d'Inca disposa de 27 desfibril·ladors semiautomàtics i es converteix en una «ciutat cardioprotegida»

187093

L'Ajuntament d'Inca ha iniciat els tràmits per a la contractació de 21 desfibril·ladors en les dependències municipals amb l'objectiu de convertir-se en una «ciutat cardioprotegida» mitjançant la posada en marxa d'un sistema integral de cardioprotecció.

Segons ha explicat el consistori aquest divendres, el lloguer d'aquestes 21 unitats de desfibril·ladors externs semiautomàtics (Desas) se sumen a les sis que ja pertanyien a l'Ajuntament.

Per part seva, l'empresa adjudicatària prestarà a més un servei de manteniment dels 27 equips i s'encarregarà de realitzar un curs de formació homologat sobre el correcte ús dels Desas per al personal que el vagi a utilitzar.

D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Inca dóna compliment a l'acord adoptat en ple municipal i que regula l'ús de desfibril·ladors externs semiautomàtics en centres no sanitaris de les Balears.

Així mateix, es compleix també amb l'Estratègia de Cardiopatia Isquèmica aprovada pel Consell Interterritorial de Salut i que forma part del Pla de Qualitat del Sistema Nacional de Salut.

Aquest document estableix la desfibril·lació primerenca com un «element fonamental» en els aspectes assistencials, amb l'objectiu de proporcionar «assistència in situ» en el menor temps possible, i recomana l'establiment d'un marc legal per a la implantació i desenvolupament de programes de desfibril·ladors en llocs públics.

El batle d'Inca, Virgili Moreno, ha explicat que amb aquesta iniciativa busquen «millorar les condicions de salut i expectativa de vida de la població, instaurant un sistema integral que farà del municipi una ciutat cardioprotegida», a més de reduir la «potencial mortalitat associada a la parada cardíaca extrahospitalària».

En aquest sentit, les unitats Desas se situaran en les instal·lacions esportives, espais municipals i centres educatius d'Inca.

A més, la Policia Local tindrà també a la seva disposició tres unitats, una de les quals s'instal·larà en la seva seu i les altres dues estaran en les unitats mòbils.

El pressupost màxim de la licitació és de 99.72 euros per als quatre anys de durada del contracte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.