cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La Justícia insta el Govern, Consell i Cort a prendre mesures davant la contaminació de l'aqüífer de Son Reus

La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha dictat un acte en el qual acorda, com a mesura cautelar, instar el Govern, al Consell de Mallorca, a l'Ajuntament de Palma i altres autoritats competents a adoptar mesures davant la contaminació de l'aqüífer de Son Reus.

Així ho recull en l'últim acte dictat dins de la causa per possible contaminació en l'aqüífer de Son Reus a causa de la presència d'un abocador en la superfície, clausurat en 2008.

Segons han informat des del Tribunal Superior de Justícia de Balears, el Jutjat demana a l'Administració adoptar les recomanacions de l'Institut Geològic i Miner que apareixen en els seus informes de novembre de 2019, abril de 2020 i juny de 2021.

Detalladament, la jutge ordena estudiar i implementar tècniques per a evitar que els lixiviats arribin a l'aqüífer o tractar-los perquè no suposin una font de contaminació.

També ordena realitzar un catàleg actualitzat dels pous en l'aqüífer de Son Reus, determinar l'ús de cadascun i analitzar l'aigua que s'utilitzi per a consum humà, «de manera que permeti concretar les mesures a prendre en cada captació».

La decisió no és ferma i contra ella cap recurs de reforma davant el mateix òrgan judicial.
La recerca parteix d'un informe d'unes 600 pàgines elaborat per l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME) que alerta de possible contaminació en l'aqüífer. L'abocador donava originalment servei a Palma i a partir dels anys 90 va començar a donar servei a tota l'Illa, fins que en 2008 es va clausurar.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern té coneixement del cas de possible contaminació de l'aqüífer de Son Reus des de 2008, i en 2009 ja va alertar als veïns de dos pous pròxims a l'abocador que no utilitzessin l'aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 2 anys

És hora que algú doni explicacions i ens informi si l'aigua que bevem a Palma és en part d'aquest pou que ens diuen que està contaminat i si és apta per al consum humà, si no es vol provocar la desconfiança en les institucions.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente