muy nuboso
  • Màx: 11.42°
  • Mín: 7.77°
10°

L'IBAVI destinarà fins a un 15% del parc públic d'habitatge a col·lectius en situació de vulnerabilitat o exclusió relacionats amb l'habitatge

L'IBAVI desenvolupa diversos programes socials relacionats amb l'habitatge, un d'ells és la cessió d'immobles a entitats del tercer sector o altres administracions que s'encarreguen d'executar projectes d'acció social dirigits a atendre col·lectius en situació de vulnerabilitat o exclusió relacionats amb l'habitatge.

És per això, que en el passat Consell d'Administració de l'IBAVI, es varen aprovar els criteris homogenis per a la cessió d'aquests immobles. En primer lloc han d'anar destinats a entitats del tercer sector, que no sent públiques i no tenint ànim de lucre, s'encarreguen de realitzar mitjançant professionals i voluntaris projectes d'acció social destinats a persones en situació de vulnerabilitat en matèria d'habitatge. Aquests habitatges també podran ser cedits a altres administracions públiques que duguin a terme programes específics destinats a pal·liar problemes d'accés a l'habitatge de col·lectius vulnerables o en casos d'emergència de l'habitatge.

Els col·lectius socials als quals han d'anar destinats aquests habitatges són:

• Persones o unitats de convivència amb emergència de l'habitatge sobrevinguda

• Persones o unitats de convivència desnonades o en procés de desnonament

• Persones o unitats de convivència amb algú membre amb discapacitat física o psíquica amb necessitat de supervisió de la convivència

• Persones o unitats de convivència amb algun membre víctima de violència de gènere

• Menors o joves amb risc d'exclusió social o residencial

D'aquesta manera, l'IBAVI podrà destinar fins a un 3% del parc d'habitatge a cada un dels col·lectius esmentats, sempre en funció de la disponibilitat d'habitatge i de les necessitats del municipi en concret en què se sol·licita. En total un 15% del parc de l'IBAVI es podrà destinar a col·lectius vulnerables que necessiten una intervenció immediata, ja que l'IBAVI no és competent en serveis socials i el procés per entrar a viure a un HPO no respon a criteris d'emergència social.

Es tracta d'una convocatòria oberta en la qual els habitatges s'aniran concedint, mitjançant la signatura de conveni, en funció de l'ordre de presentació de les sol·licituds en el registre de les oficines de l'IBAVI.

La cessió dels habitatges es farà mitjançant la signatura de conveni i serà per un període de quatre anys, prorrogables a quatre més.

Actualment l'IBAVI té un total de 122 habitatges cedits a entitats del tercer sector o altres administracions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.