algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

MÉS reclama el retorn dels Bous de Costitx per pal·liar «una injustícia històrica»

187005

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha reclamat «per enèsima vegada» el retorn dels Bous de Costitx a Mallorca mitjançant una moció al Senat. Les peces, «un autèntic tresor patrimonial de la cultura talaiòtica de Mallorca», en paraules del senador, estan exposades des de fa dècades al Museu Arqueològic Nacional de Madrid.

Segons Vidal, «l'anomalia que els Bous no hagin retornat, malgrat que el senador Pere Sampol aconseguís l'aprovació d'una moció al respecte el 2008, és flagrant». L'ecosobiranista ha recordat que en aquell moment el PSOE va votar-hi en contra i que des de llavors «el PSIB no ha mogut un dit perquè el retorn es faci efectiu».

Vidal considera, i així s'expressa a la moció, que «les institucions públiques de Mallorca han de gestionar el futur dels Bous de Costitx i triar a quin espai museístic han d'estar exposats», ja que «és de justícia la seva restitució perquè les properes generacions de ciutadans de les Illes Balears puguin gaudir-los».

Coincidint amb la iniciativa de Vicenç Vidal al Senat, MÉS ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb l'etiqueta #ElsBousACasa amb la intenció de crear consciència social i fer més visible encara la petició de retorn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fotem-los fora, fa mes de 2 anys

No sols ens roben els dobles, també el patrimoni històric Espanya es un estatat depravador que deu la seva existència a l’explotació i expoli dels pobles als que arriba a sometre.Fotem-los fora JA.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente