algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Una nova eina de visualització en línia permet veure com seran els nivells del mar en les pròximes dècades

Una nova eina de visualització en línia permet veure com seran els nivells del mar a qualsevol part del món en les pròximes dècades.

L'equip de canvi del nivell del mar de la NASA ha creat una eina de projecció del nivell del mar que fa que les dades extenses sobre l'augment futur del nivell del mar del Panel Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) siguin fàcilment accessibles al públic, i a tots els interessats en planificar els canvis que vendran.

Tot consisteix a obrir les capes de mapes de l'eina, clicar a qualsevol part de l'oceà i les costes globals i esculli qualsevol dècada entre 2020 i 2150. L'eina, allotjada en el Portal del nivell del mar de la NASA, entregarà un informe detallat de la ubicació basat en les projeccions en el Sext Informe d'Avaluació de l'IPCC, publicat el 9 d'agost, que aborda la comprensió física més actualitzada del sistema climàtic i el canvi climàtic.

L'IPCC ha proporcionat avaluacions a escala mundial del clima de la Terra cada cinc o set anys des de 1988, centrant-se en els canvis de temperatura, la capa de gel, les emissions de gasos d'efecte hivernacle i el nivell del mar a tot el planeta. Les seves projeccions del nivell del mar es basen en dades recopilades per satèl·lits i instruments en terra, així com anàlisis i simulacions per computadora. Però per primera vegada, qualsevol podrà veure una visualització de com canviaran els nivells del mar a escala local utilitzant la nova eina en línia.

«El nou aquí és una eina que estem brindant a la comunitat, per a distribuir el coneixement climàtic més recent produït pels científics de l'IPCC i la NASA d'una manera accessible i fàcil d'usar mentre es manté la integritat científica», va dir en un comunicat Nadya Vinogradova Shiffer, científica del programa i gerent de la NASA, que dirigeix l'equip científic de canvi del nivell de la mar de la NASA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pensa tu, fa mes de 2 anys

@no vols brou?



Caaa!. A partir d' ara, faran els hotels amb rodes, per fer marxa enrera si la mar puja.

Valoració:2menosmas
Per No vols brou? Tassa i mitja..., fa mes de 2 anys

S´única cosa que em consola és que d´una vegada els Hotelers hauran d´amollar el mac...

Valoració:-1menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Per desgracia la humanitat té el que es mereix per la seva irresponsabilitat,... (no hi ha ningú qur ho dupti).
-Ja fa molt de temps que afirmo que els millors anys de la humanitat ja han pasat y que per mi eran les décadas dels anys 80 i 90,....Ara ja fa temps que aném de mal en pitjor.- (Caos interruptus)

Valoració:9menosmas
Per Marc, fa mes de 2 anys

Trist futur.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente