cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

MÉS per Mallorca proposa que el cànon de les plataformes de 'streaming' serveixi per finançar IB3

MÉS per Mallorca ha criticat les intencions del Govern espanyol que a través de l'avantprojecte de la Llei General de Comunicació Audiovisual ha deixat l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (IB3) sense poder beneficar-se del cànon previst a les plataformes de 'streaming' i que podria millorar el seu finançament. Segons ha explicat MÉS, l'Avantprojecte incorpora una modificació substancial de la Llei de RTVE per tal que les plataformes de serveis a petició (Netflix, etc.) i les plataformes d'intercanvi de vídeos (YouTube, etc.) facin una aportació anual de l'1,5% dels seus ingressos bruts al finançament de RTVE. «Entenem, però, que aquestes plataformes no haurien de contribuir únicament al finançament de RTVE, sinó que també haurien de contribuir a finançar els serveis públics audiovisuals anomenats autonòmics, en el nostre cas IB3», diu la formació ecosobiranista.

Segons MÉS «cal tenir en compte que, precisament, IB3 és el principal motor de la indústria audiovisual a les Illes Balears i per tant, un millor finançament repercutiria en més recursos per a la producció audiovisual local, i lògicament més possibilitats de crear llocs de feina».

Així, i a través d'una Proposició No de Llei, MÉS vol aconseguir el suport del Parlament per instar el govern espanyol, al Congrés dels Diputats i a RTVE a modificar la proposta legislativa. En concret es demana que la nova Llei contempli el finançament dels serveis públics audiovisuals, concretament els anomenats autonòmics, i per tant també IB3, preveient un fons per a aquestes aportacions de les plataformes i uns mecanismes per territorialitzar-lo, per exemple, en funció de la població i de l'audiència dels serveis públics audiovisuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.