muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

Marratxí acollirà la nova prefectura dels Bombers de Mallorca i un nou parc de bombers

La presidenta del Consell de Mallorca i el batle de Marratxí, han signat avui el conveni de cessió dels terrenys que albergaran la futura prefectura dels Bombers de Mallorca i un nou parc de bombers, el primer a aquest municipi. La presidenta i el batle, acompanyats pel conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, els primer i segon tinents de batle, Joan Francesc Canyelles i Neus Serra, i el cap de servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, també han visitat el solar de la futura instal·lació, que està ubicat al polígon industrial de Marratxí.

La prefectura dels Bombers de Mallorca acollirà els serveis centrals i administratius del servei. Els vint-i-cinc treballadors que ara estan ubicats a la Llar de la Joventut, al carrer del General Riera, es traslladaran a la seu nova, on també s’ubicarà la sala de comunicacions dels Bombers. També s’hi preveu, més endavant, ubicar-hi un parc de bombers amb una a dotació dels Bombers de Mallorca.

La presidenta Cladera ha volgut destacar que «aquest projecte forma part del compromís del Consell de Mallorca per actualitzar i millorar les infraestructures i l’equipament del cos dels Bombers de Mallorca, per poder oferir així el millor servei a la ciutadania de l’illa i garantir-ne la seguretat». Cladera ha explicat que «s'ha iniciat la redacció del projecte de construcció de la que serà la seu central dels bombers i parc de bombers, i es desenvoluparà durant aquesta legislatura».

La nova instal·lació dels Bombers de Mallorca tendrà una zona d’emmagatzematge, molt reclamada pel cos, per poder disposar de tot l’estoc de material. L’edifici nou també tendrà aules de formació i educatives per a temes de prevenció. I a l’exterior, es construirà una zona de maniobres, una torre d’entrenament, un rocòdrom i un camp de pràctiques.

Inversions en infraestructures i personal

La construcció a Marratxí de la futura prefectura és una de les inversions previstes pel Consell, a través del Departament d'Hisenda i Funció Pública, per seguir reforçant el cos dels Bombers de Mallorca; tant millorant, ampliant i creant noves infraestructures com en reforç de personal. A la construcció de la nova prefectura a Marratxí, s’hi afegeixen la construcció del nou parc de bombers a Santanyí, que aviat es licitarà per començar les obres l’any que ve, i la reforma integral del parc de Manacor. A això s’hi afegeix la convocatòria d’una oposició per a 32 noves places de bombers, la major convocatòria dels darrers 15 anys, que també servirà per crear una borsa per cobrir 40 noves places.

També s’ha renovat i actualitzat una part de la flota de vehicles i equipament, adquirit un nou vehicle de comandament avançat i iniciat un procés de modernització, també, en la gestió de les emergències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.