algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

Fridays Mallorca alerta que la lluita contra el canvi climàtic passa pel decreixement turístic

El portaveu de Fridays for Future Mallorca, Pere Joan Femenia, ha alertat aquest dilluns que la lluita contra el canvi climàtic passa per la reducció d'emissions que en el cas concret de Mallorca dur irremeiablement al decreixement en el nombre de turistes.

Femenia ha fet referència al darrer informe del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) i ha lamentat que les dades publicades aquest dilluns confirmen la dinàmica dels darrers informes.

L'IPCC ha responsabilitzat als éssers humans que el canvi climàtic estigui afectant a totes les regions habitades del món i provocant que els fenòmens meteorològics extrems, com les onades de calor, fortes precipitacions, sequeres i ciclons tropicals, es tornin més freqüents i que constatin la responsabilitat de l'ésser humà.

El portaveu de Fridays Mallorca ha advertit, a més, de l'especial vulnerabilitat de les Balears en el context europeu i mediterrani. Femenia ha reiterat que Mallorca és un dels territoris més vulnerables del continent europeu.

Pere Joan Femenia ha insistit que l'escenari d'emergència climàtica «no encaixa» amb l'actual model econòmic dependent del turisme i ha insistit que reduir les emissions és impossible sense reduir la pressió turística en el cas de les Illes.

El portaveu de Fridays Mallorca ha fet referència al paper que han de jugar en la futura diversificació els fons europeus, però ha alertat que en cap cas hauran d'utilitzar-se per finançar projectes amb dubtosos requisits ambientals.

Per Femenia l'àmbit fonamental d'actuació és el de la mobilitat, principal emissor de gasos contaminants, i ha reclamat més polítiques cap a un transport més sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 2 anys


Els trinitaris (hotelers+touroperdors+polítics corruptes) moriran matant.
Espanya es resistirà a perdre la mamella que és el nostre país.

Valoració:2menosmas
Per VERGONYA!, fa mes de 2 anys

I l´escoltaran?
Els hotelers fotran al camp tan bon punt es vegin que no poden enriquir-se... més. I els polítics?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente