algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
23°

Publicades les bases dels Premis Ciutat de Palma 2021 dotats amb 94.000 euros per 10 categories

Aquests dies s'han publicat al BOIB les bases que regiran l'edició 2021 dels Premis Ciutat de Palma, que en aquesta edició consoliden les dues noves categories que s'introduïren l'any 2020 amb el nou Premi Ciutat de Palma de Gastronomia i el nou Premi Ciutat de Palma de Periodisme.

A més, els Premis Ciutat de Palma 2021 duran el nom de quatre dones com són la primera rectora de la UIB, Montserrat Cases, l'escriptora i periodista gastronòmica Caty Juan de Corral, l'actriu i cantant Margaluz i la cineasta Maria Forteza.

"Per primera vegada els noms dels Premis Ciutat de Palma duran noms de dones com Montserrat Cases, Caty de Juan, Margaluz o Maria Forteza; amb aquest gest volem fer un reconeixement a la tasca de les dones a la nostra societat i visibilitzar com han contribuït a enriquir el panorama cultural local" ha explicat el tinent de batle de Cutlura, Antoni Noguera.
En total, els Premis Ciutat de Palma estan dotats amb 94.000 euros que es repartiran en funció de cada categoria.

Des de l'àrea de Cultura fan una crida a començar a presentar propostes. Cal recordar que a l'edició 2020 es varen batre rècords de participació amb xifres històriques com la presentació de 87 obres de novel·la presentades o les 1.145 obres que es presentaren a la categoria d'arts visuals. Així, l'any 2020, es presentaren més del doble d'obres que els records assolits en anteriors edicions dels Premis Ciutat de Palma.

Així, el llistat de categories Premis Ciutat de Palma 2021 és el següent:

Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la amb la finalitat de donar suport a la creació literària i reconèixer la tasca dels escriptors, dotat amb 26.000 euros i que inclou l'edició de l'obra guanyadora. Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català.

Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia amb la finalitat de donar suport a la creació literària i reconèixer la tasca dels escriptors. Està dotat amb 12.000 euros i inclou l'edició de l'obra guanyadora. Les obres que concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català.

Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals. Aquest premi té per finalitat donar suport a la creació artística contemporània, contribuir al dinamisme del sector de les arts visuals i reconèixer la tasca desenvolupada pels artistes. Està dotat amb 12.000 euros i inclou l'exposició a la planta noble del Casal Solleric de l'obra tant de l'artista guanyadors com dels finalistes d'aquest premi. Poden optar als premis artistes majors d'edat de qualsevol nacionalitat i residencia. S'admeten totes les tècniques i procediments.

Premi Ciutat de Palma de Còmic. Té per finalitat donar suport al sector del còmic i reconèixer la tasca dels creadors. Està dotat amb 10.000 euros i l'edició de l'obra guanyadora. Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, en català o castellà. Poden optar al Premi artistes majors d'edat de qualsevol nacionalitat i residència.

Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música. Aquest premi té per finalitat guardonar enregistraments musicals realitzats per artistes establerts a les Illes Balears. Està dotat amb 6.000 euros. Les obres que hi concursin han de ser enregistraments musicals originals de qualsevol gènere musical, d'artistes establerts a les Illes Balears. Les obres han de ser àlbums musicals de llarga durada.

Premi Ciutat de Palma Margaluz d'Arts Escèniques. Té per finalitat d'estimular la producció escènica de qualitat i reconèixer la tasca dels creadors. Està dotat amb 6.000 euros. Pot optar al Premi qualsevol obra d'arts escèniques produïda o coproduïda per productores i/o companyies de les Balears.

Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d'Audiovisuals amb la finalitat d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat i reconèixer la tasca dels creadors. Està dotat amb 6.000 euros. Les obres que hi concursin han de ser produccions audiovisuals d'autors i/o productores establerts a les Illes Balears. Pot optar al Premi qualsevol obra audiovisual de ficció o no-ficció en qualsevol dels seus gèneres o subgèneres (incloent-hi l'animació, el documental i els gèneres experimentals).

Premi Ciutat Palma Montserrat Casas d'Investigació. Amb la finalitat de contribuir a la investigació en els àmbits de les humanitats i les ciències socials, els quals han d'estar vinculats, per la seva temàtica, a la ciutat de Palma. Està dotat amb 6.000 euros. Es pot presentar un projecte d'investigació inèdit realitzat per un sol autor o per diversos autors.

Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme amb la finalitat d'estimular el periodisme d'investigació i promoure, incentivar i reconèixer la feina de les persones professionals del periodisme que treballen per a treure a la llum informacions de rellevància. Està dotat amb 3.000 euros. Pot optar al Premi qualsevol professional del periodisme major d'edat i de qualsevol nacionalitat. Els treballs que hi concursin han de ser en català i hauran de tenir com a eix la ciutat de Palma pel que fa a la temàtica o el marc d'incidència

Premi Ciutat de Palma Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic. Amb la finalitat de valorar i reconèixer la importància de la gastronomia com a patrimoni i donar suport a la tasca feta per a conservar i divulgar aquest patrimoni. Està dotat amb 3.000 euros. El Premi està obert a qualsevol persona major d'edat que hagi desenvolupat un projecte de recuperació, conservació i divulgació de la gastronomia tradicional. S'hi poden presentar projectes gastronòmics i culinaris així com projectes d'investigació inèdits i que aportin noves visions sobre el patrimoni gastronòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.