algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El sector de les residències creu que «és fonamental que el 100% dels treballadors estiguin vacunats»

La Plataforma per a l'Atenció a la Dependència (PAD) ha advertit que és «fonamental» que «el 100%» dels treballadors de residències i centres sociosanitaris estiguin vacunats, perquè «prevalgui la salut pública i la salut de la població d'alt risc», com una mesura «imprescindible».

La presidenta de la Plataforma per a l'Atenció a la Dependència (PAD), María Jesús González, ha assenyalat que «és fonamental que el 100% dels treballadors estiguin vacunats». «També els familiars, són mesures de seguretat mínimes que hem de tenir», ha afegit.

«No ho veig impossible, ha de prevaler la salut pública i la salut del més feble, és població d'alt risc. És imprescindible», ha asseverat González en relació amb si podria ser una norma efectiva legalment, després de cinc territoris de l'Estat advoquin per endurir les mesures de prevenció en aquests centres, després que els contagis en ells s'hagin multiplicat en les últimes setmanes.

De moment, una de les solucions amb els garbellats a aquells empleats que han decidit no vacunar-se, encara que des de la PAD creuen que «no és suficient», i insisteixen: «Han d'estar vacunats».

«No es pot estar en contacte amb residents si no estàs vacunat. Hauríem d'arribar a suspendre els contractes de manera temporal fins que passi la pandèmia o es vacunin. En el nostre centre no contractem a ningú que no tingui la pauta completa», ha assegurat González, partidària de suspendre temporalment la relació laboral amb aquell treballador o treballadora que no s'hagi vacunat. «No li veig una altra opció», ha agregat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.