nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
10°

El Consell impulsa l'artesania mallorquina

El Consell dóna un suport especial al món de l'artesania de Mallorca en aquesta època de sortida de la pandèmia. El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local que dirigeix Jaume Alzamora va presentar dilluns els VIII Premis d'Artesania de Mallorca. Com va dir el conseller, la intenció és «donar prestigi als professionals de l'artesania de Mallorca i també als oficis artesans, uns més tradicionals i uns altres més innovadors, però al cap i a la fi són tots professionals que treballen productes elaborats aquí i reconeguts arreu, creen llocs de feina i formen petites i mitjanes empreses que contribueixen a l'economia local».

En aquesta edició hi ha cinc categories, que compten amb un pressupost total de 21.000 euros, la quantia més alta que s'hi ha destinat fins ara. Dues categories són les habituals d'altres edicions: Premi Producte Artesà i Disseny de Mallorca, amb una dotació per al primer premi de 4.000 euros i per al finalista de 3.000 euros; i Premi Impuls i Avantguarda dotat amb 2.000 euros. Altres tres categories són noves: Premi Alimentació Artesana de Mallorca, Premi Dona Artesana i Premi Artesania Sostenible. Tots tres amb una dotació de 4.000 euros per a la persona guanyadora.

Un nou conveni i més ajudes

A més, aquesta setmana el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears també han signat un conveni de col·laboració per destinar 5 milions d'euros a desenvolupar actuacions adreçades a la reactivació dels sectors econòmics afectats per la Covid-19 a l'Illa i a reforçar accions de promoció turística com a eina de recuperació econòmica.

El conveni inclou una partida econòmica destinada a convocar més ajudes econòmiques directes a sectors com, precisament, l'artesania, l'economia social i solidària, les instal·lacions juvenils i els guies turístics. Les ajudes s'afegiran als 11.000 ajuts que ja es varen repartir els primers mesos de l'any i que ascendiren 22,6 milions d'euros.

Flor de sal

Per últim, ahir dimecres, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local va visitar les Salines des Trenc de la mà de Laura Calvo, responsable de comunicació de Flor de Sa d'Es Trenc, que des de 2003 recol·lecta flor de sal en aquest indret de Mallorca, una sal marina que s'obté exclusivament per l'acció del vent i el sol, es recol·lecta a mà i no s'hi afegeix cap ingredient. El Consell de Mallorca ha treballat intensament perquè els professionals saliners i els seus productes també puguin optar als certificats artesans a partir de l'any que ve.

«Estam davant un procés totalment tradicional, que amb el reconeixement d'ofici artesà enriquirà encara més l'artesania i el producte de Mallorca», va destacar Alzamora. «És un exemple de producte competitiu, amb presència internacional i que beneficia l'economia local. I alhora, no perd les característiques històriques i estarà sempre vinculat a aquest indret esplèndid, al qual hi contribueix de manera sostenible. És necessari que el ROA s'actualitzi i que des d'Artesania del Consell puguem col·laborar amb els saliners per promocionar el seu producte i el seu ofici».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.