cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

El Tribunal Superior de Justícia empara el monument de sa Feixina

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha rebutjat el recurs de cassació presentat per l'Ajuntament de Palma contra la sentència que obliga a considerar el monument de sa Feixina com bé catalogat del patrimoni de Mallorca.

Des de l'Ajuntament han informat que preveuen presentar un recurs de queixa el setembre --perquè agost no és hàbil en l'administració de Justícia--.

El TSJIB considera que el cas no presenta interès cassacional objectiu per a formar jurisprudència sobre la interpretació de les lleis de Funció Pública o de Patrimoni Històric de les Balears, perquè aquesta interpretació ja es va fer en la sentència que es pretén recórrer, i tampoc es donen pronunciaments discrepants que ho justifiquen.

El TSJIB va confirmar a finals de maig la sentència del Jutjat contenciós número 3 de Palma desestimant recursos plantejats pel Consell, l'Ajuntament de Palma i l'Associació Memòria de Mallorca, enfront de la postura de la plataforma Salvem Sa Feixina, que havia guanyat el recurs inicial en el Jutjat.

Des de l'Ajuntament i el Consell de Mallorca es va plantejar l'enderrocament del monument, erigit durant la dictadura franquista en dedicació a les víctimes del creuer 'Baleares'. El monòlit havia estat desproveït de la seva simbologia original durant el mandat d'Aina Calvo a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Potser si es monòlit es col·locàs tombat i no erecte, amb escultures de sa gent que l'ha tombat que el complementassin, podria simbolitzar una victòria damunt es feixisme. Però aquesta victòria encara no s'ha produïda i ses senyories, ara com ara, ho interpretarien com interpretaren es "toros a la balear"

Valoració:4menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys

Quina vergonya! Amb raó tots els fatxes i nazis d'aquest país se senten recolzats, si la justícia sempre els dóna la raó...la veritat és que el poder judicial espanyol és una cas de putes...

Valoració:8menosmas
Per Biel, fa mes de 2 anys

Haurà de ser Europa, novament, la que li faci pujar els colors a la justícia franquista espanyola. El monument tombarà gràcies a Europa, que a diferència del reino de España, SÍ condemna el nazisme i el franquisme.

Valoració:8menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-El "macho" de la foto podrá seguir brandant les banderas devant sa Feixina,.....es el que hi ha companys.

Valoració:6menosmas
Per Ja, ja, ja..., fa mes de 2 anys

Com que no hi ha urinaris públics a Palma, potser el podríem utilizar...
La pudor aconsellaria enderrocar-lo?

Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@Xisco, ets un betzol.

Valoració:2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Fins que no se tregui defora a tota aquesta guarda de jutges i fiscals franquistes, que el PP va abar col.locant dins tots i cada un dels tribunals superiors, perque els absolvéssin dels seus robatoris i fessin el boicot a futurs governs d'esquerres, que continuen sense voler abandonar el càrrec malgrat tenir el mandat caducat de fa tres anys, veurem tot tipus fa de sentències rares i injustes.
I així continyara, fins que Europa se posi ferma en corregir aquest abús.

Valoració:16menosmas
Per nofret, fa mes de 2 anys

De les filials balears de la justícia espanyolista que ens té acostumats amb els fallos judicials a situar-se per sobre de totes les institucions democràtiques del estat, no podiem esperar res més.

Valoració:14menosmas
Per xisco, fa mes de 2 anys

Los tontos siempre manipulando las noticias. Ven a un gilipoll.... con la bandera del pollo y de la falange, y a los que no piensan como ellos (T.C., T.S.J.B, congreso,....) son fascistas, anticatalanes, ....

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente