algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

'Volta Mallorca', una eina didàctica, interactiva i lúdica destinada a fomentar el coneixement de les llegendes de l'illa

186773

La Fundació Mallorca Literària posa en marxa el concurs 'Volta Mallorca' que parteix del joc 'L’illa dels Tresors', una eina didàctica, interactiva i lúdica destinada a fomentar la descoberta del patrimoni llegendari escampat arreu del territori. Una iniciativa engrescadora per a tothom i en especial, per a públic infantil i familiar.

El joc, creat el 2018, és una proposta digital apta per a dispositius mòbils (Android i l0S) i la descàrrega és gratuïta des de les plataformes d’aplicacions pertinents. El desenvolupament del joc consisteix a superar deu aventures destriades per tipologia (de gegants i dimonis, històries de por, pirates..) i aconseguir trobar els deu trossos de mapa que donen a conèixer on hi ha localitzades les llegendes de Mallorca. D'aquesta manera, amb els personatges llegendaris descoberts, Mallorca tornarà a ser l’illa dels Tresors. A més a més, el joc compta amb un sistema de geolocalització per alliberar els personatges en el lloc exacte on se situa la seva llegenda.

'Volta a Mallorca' és la proposta de la Fundació perquè aquest estiu juguem tot explorant la geografia de l’illa i capficant-nos en el nostre imaginari col·lectiu. Hi ha dues modalitats de participació: individual i familiar. En la modalitat individual la 'Volta Mallorca' és una proposta mixta: cal registrar-se al joc amb una nova partida, superar totes les aventures i anar a la localització exacta de 10 personatges per tal d'alliberar-los.

En la modalitat familiar la 'Volta Mallorca' es realitza anant a 10 localitzacions de llegenda per tal d’alliberar-ne els personatges i de cada expedició compartir una fotografia de grup utilitzant alguna xarxa social (lnstagram, Facebook, Twitter), i anomenar la Fundació Mallorca Literària i l'etiqueta #illadelstresors.

Hi ha obsequis per a totes les persones que participin en la 'Volta Mallorca' i a més, entre totes les participacions, hi ha el sorteig d’un premi: un cap de setmana en família a una altra illa màgica.

Més informació sobre 'L'illa dels Tresors' i la consulta de les bases del concurs 'Volta Mallorca' a www.illadelstresors.cat

Els projectes 'L’illa dels Tresors' i 'WoW Mallorca'

'L’illa dels Tresors' és un projecte que presenta la recreació d’un món mític tradicional renovat: una selecció de relats de llegenda reescrits i transmesos per l’especialista Caterina Valriu; una col·lecció de personatges de l’imaginari col·lectiu il·lustrats pel dibuixant Max; una cartografia de llegenda que senyalitza prop de 120 relats llegendaris sobre el mapa de l'illa; tota una aventura en format de joc digital que esdevé una proposta de ludificació immersiva carregada de continguts, sabers i valors a transmetre als infants a través del joc; i també una col·lecció de recursos audiovisuals integrats (vídeos il·lustratius i locucions dels relats orals) orientats a transformar el llegat d’arrel en un material animat contemporani, en formats adients als paràmetres de consum cultural i educatiu dels infants del nostre temps.

'WoW Mallorca' és el projecte que aplega els continguts literaris, històrics, populars, artístics, etc., que estan distribuïts arreu de l'illa. Es pot consultar tant en el format aplicació com al web (www.wowmallorca.com). Aquesta base de dades aplega actualment més de 3.000 punts, identificats, descrits, categoritzats i geolocalitzats, molts dels quals es troben senyalitzats arreu de la geografia de l'illa.

D'altra banda, el repositori es completa amb l'apartat de rutes, que ofereix una aproximació específica als continguts de tema literari. En aquest cas, i a diferència dels continguts integrats dins del mapa WoW, es proposa a l'usuari explorar l'illa a través de textos literaris i/o de llegendes. En aquests apartats l’usuari troba propostes de recorreguts temàtics i cadascuna de les fites, a més de ser identificades, descrites i geolocalitzades, inclou elements complementaris tals com arxius sonors o audiovisuals.

Finalment, a la pàgina web també es pot trobar Rutes Literàries, Rutes de Llegenda i les Passejades, una sèrie de rutes en forma d’arxiu descarregable. que completen aquestes propostes d'informació i autoguiatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.