algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

Sánchez afirma que l'Estat «persistirà en el seu compromís fins que vegi superada la pandèmia» a les Balears

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts, en Palma, que va a "persistir en el seu compromís" fins que es vegi "superada la pandèmia" a les Balears.

Sánchez ha recordat que el "compromís" de l'Executiu estatal amb les Illes ha estat "inèdit i ho continuarà sent".

Sobre si el repartiment dels fons europeus tindrà en compte aquells territoris on ha caigut més el PIB per causa de la pandèmia com és el cas de les Balears, el dirigent estatal ha recordat que les ajudes directes per a la recuperació de les empreses ja varen tenir en compte les regions "més perjudicades" per la Covid-19.


A més d'enaltir la gestió realitzada pel Govern entorn d'aquestes ajudes estatals, descrivint-la com "un extraordinari exercici d'execució", el president del Govern ha indicat que les empreses de les Illes que s'han vist afectades rebran ajudes per valor de 855 milions d'euros.

Sánchez ha indicat que el Govern ja "ve desplegant des de fa anys" projectes vinculats a aquests fons europeus, que estan basats en la transició ecològica, l'educació, la requalificació dels treballadors i la digitalització de les pimes.

En aquest sentit, el president del Govern ha asseverat que el repartiment dels fons manté "un criteri objectiu" per al conjunt dels territoris de l'Estat, "però s'ha tingut en compte aquelles que més s'han vist afectades per les restriccions com és el cas de les Balears i les Canàries".


"És una gran oportunitat de modernitzar la nostra economia", ha subratllat, alhora que ha finalitzat la seva compareixença sol·licitant "deixar a un costat la crispació i sumar entre tots per a superar la pandèmia i aprofitar aquests fons".


Cal recordar que aquesta va ser una de les peticions de la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la XXIV Conferència de Presidents. En concret, la dirigent de les Balears va sol·licitar que la distribució dels fons europeus tingués en compte els territoris amb una major caiguda del PIB a causa de la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò, fa mes de 2 anys

Parole, parole, parole. I fot cami cap a ses vacacions.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente