algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Satse anuncia «un conflicte sense precedents» en la sanitat si IB-Salut suspèn les vacances

186543

Satse ha anunciat que si l'IB-Salut suspèn les vacances dels infermers, «s'enfrontarà a un conflicte sense precedents», ja que el sindicat està disposat «a mobilitzar absolutament tots els seus recursos».

En una nota de premsa, Satse ha recordat que els sanitaris porten un any i mig, des que va començar la pandèmia, «treballant sense parar, amb por a contagiar-se i renunciant a permisos i dies lliures».

En aquest sentit, ha criticat que «el pla elaborat per l'administració inclou escassos o nuls incentius als professionals perquè ajornin les vacances voluntàriament, en un any en què s'han fet desenes de milers d'hores extraordinàries».

Per això, el sindicat ha assegurat que els infermers estan esgotats i necessiten descans. A més, ha remarcat que la supressió de vacances en el context actual «posa en risc la salut física i mental dels professionals».

Així mateix, ha remarcat que la falta de professionals sanitaris és «un problema estructural a les Balears». Problemàtica que «s'agreuja quan l'IB-Salut decideix abandonar els seus contractes a causa del cansant acumulat».

«Des que va començar la pandèmia, més de 300 infermers de les Balears han fugit de la precarietat laboral i de l'elevat cost de vida que suposa residir a l'arxipèlag», ha asseverat.

També ha remarcat que han passat quatre anys i mig des de la publicació de la darrera Oferta Pública d'Ocupació, «que encara està sense resoldre». Pel que fa a les borses d'ocupació ha indicat que «estan esgotades».

Satse ha lamentat que en cada onada de la pandèmia «s'hagi recorregut a la improvisació i a un funcionament sense cap tipus d'ordre ni previsió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 2 anys

No seria més rendible que suspenguessin les vacances del turistes que vénen a Mallorca i en fan de les seves?
Els hotelers que se´n vagin a Sto. Domingo o al Nord
d´Àfrica, que en saben!

Valoració:2menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

Al títol, "Saste" ha d'esser "Satse".

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente