algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

MÉS per Mallorca farà pressió des dels ajuntaments per assegurar l'abastiment d'aigua potable a tots els municipis

186519

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que les seves agrupacions locals presentaran als diferents ajuntaments una moció que demana assegurar l'abastiment d'aigua potable a tots els municipis. El text també insta «el Govern de les Illes Balears i el govern de l'estat, en coordinació amb l'assemblea de batles i batlesses de Mallorca, a elaborar el projecte integral» que solucioni aquest problema i reclama a l'executiu de Pedro Sánchez «finançar les obres necessàries per a garantir l'abastiment d'aigua» arreu de l'illa.

El text de la moció, sorgit de la feina dels batles i regidors de medi ambient de MÉS, destaca la bona feina de la Conselleria de Medi Ambient i Territori amb l'objectiu de «preservar i recuperar els aqüífers», i també les nombroses actuacions de les administracions locals en tasques com el «control i reparació de fuites», «construcció de dipòsits nous» o «canvi de canonades, amb el suport del departament de Cooperació Local del Consell».

Un dels municipis més afectats per la manca d'aigua és Montuïri. El seu batle i membre de l'Executiva de MÉS per Mallorca, Joan Verger, ha explicat que «l'aigua serà un tema crític els propers 5 o 10 anys. Fer i executar projectes amb les limitacions actuals és molt complicat per als ajuntaments, i precisament per això demanam un projecte comú a tota l'illa i fons per anar-lo executant per trams. Estam parlant d'actuacions que no llueixen molt, però que afecten un servei bàsic i que són bàsiques per al futur de molts municipis i del país en conjunt».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys

El primer que s'ha de fer, és baixar la pressió tan alta que porten totes les canonades de les xarxes municipals d'aigua potable. Es la manera més senzilla de reduïr fuites d'aigua. Tots els habitatges amb dret a proveir-se d'aigua municipal, han de disposar de dipòsit d'aigua i un grup de pressió particular

Valoració:1menosmas
Per Moneot, fa mes de 2 anys

Aquest de Mes en lloc de malbaratar els doblers públics en bajanades com metros, tramvies, ajudes a immigrants i altres dolls dediquin a fer desaladores i les infraestructures necessàries.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente