cielo claro
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 13.55°
16°

Valtònyc i Marcel Vivet: «El grau de repressió de l'Estat espanyol és immens i fa falta militància»

186489

Mallorca Lliure ha organitzat un acte baix el lema 'Ara toca amnistia' en el qual han participat Josep Valtònyc i Marcel Vivet.

L'esdeveniment, coorganitzat amb la plataforma 'Marcel absolució', ha estat conduït per Aina Vidal, membre de Mallorca Lliure i coordinadora de l'Obra Cultural Balear.

L'acte ha consistit en una xerrada en la qual tant Valtònyc com Marcel Vivet han comentat la seva experiència personal, la repressió que estan patint, en quin moment es troba la seva lluita i com han arribat a aquesta.

Valtònyc ha explicat que està acusat de terrorisme i ha defensat que «terrorisme és governar utilitzant la por, que és el que fa l'Estat espanyol». També ha assegurat que «el grau de repressió de l'Estat espanyol és immens i fa falta militància».

Ambdós han explicat i agraït tot el suport que han rebut. Vivet ha contat que des del principi del seu cas i com les diverses organitzacions han donat resposta al carrer a la repressió que pateix, i com les mobilitzacions ajuden a «difondre les irregularitats i les injustícies d'Espanya».

També ha comentat que el moviment 'Marcel Absolució' ha ajudat a visibilitzar que «no és un cas individual sinó un problema col·lectiu» que afecta a tota la societat.

Per la seva banda, Valotònyc ha assegurat que està lluitat amb les eines que li permet de la justícia europea, i ha contat com diverses organitzacions, sobretot els grups de suport de Mallorca, no tan sols li proporcionaren suport moral, també l'ajudaren a muntar una estratègia comunicativa i a fer veure a la societat que «no només és un tema de Valtònyc, sinó que és un tema de llibertat d'expressió que afecta a tothom».

També ha contat que a l'hora d'exiliar-se, va rebre l'ajuda de molta gent que reconeixia la injustícia. També ha matisat que «una vegada a l'exili el grau de solidaritat ha anat baixant, però és molt difícil mantenir la flama».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Solleric, fa mes de 2 anys

Maltonic, posa´t a fer feina d´una vegada.
Peró no de cantant per favor...

Valoració:-3menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Pobre angelito no te queda ni na...

Valoració:-1menosmas
Per molt d´acord, fa mes de 2 anys

Totalment d´acord. Els feixisme repressor està institucionalitzat i per via natural no se´n anirà. Caldria fer més pressió per tot arreu i exigir que la democràcia s´imposi definitivament. EspaÑa és el reducte més viu del nazisme europeu del segle XX. No pot ser que cent anys després segueixi amb les mateixes propostes que les que tingueren Franco-Mussolini-Hitler.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente