muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
16°

El Govern pretén aproximar la llengua catalana als turistes

La Direcció General de Política Lingüística torna a posar en marxa la campanya «Benvinguts!», amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat lingüística de les Illes Balears als turistes que ens visiten. Aquesta iniciativa es du a terme des de l'estiu de 2018 i té com a meta apropar el català als milions de visitants que rebem.

Enguany, com a novetat, les targetes es podran descarregar directament al telèfon mòbil a partir d'un codi QR disponible a oficines d'informació turística, equipaments culturals i altres establiments que concentren un gran flux de visitants.

Welcome, Willkommen, Benvenuti, Ongi etorri... És la manera de dir «benvinguts» en algunes de les llengües dels turistes que es passegen per les Illes Balears. Segons ha explicat Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística, «s'ha d'aprofitar l'oportunitat que suposen els visitants que tenim per donar a conèixer que a les Illes tenim una llengua pròpia amb 10 milions de parlants».

Les targetes estan disponibles en nou llengües: alemany, anglès, basc, castellà, francès, gallec, italià, neerlandès i suec. A la cara principal de la targeta hi apareix un breu text de presentació de la llengua i a l'anvers hi ha la correspondència al català d'un petit vocabulari de la llengua dels visitants, perquè coneguin algunes paraules i expressions bàsiques com «bon dia», «gràcies» o «bon profit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Balearium,cuan t'entrera al cap,que no és espanyol,es catellá,l'idioma de les espanyas; C.E., art. no. 3,CASTELLANO. De res.

Valoració:0menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 2 anys

Les targetes en portuguès i en alemany són una mostra de la nostra incultura. Tan difícil és posar "benvinguts" correctament en aquestes llengües? I els possibles usuaris estrangers, com poden tenir la seguretat de que les mostres que els posen de català siguin correctes?

Valoració:1menosmas
Per tal com raja, fa mes de 2 anys

Abans que als turistes caldria fer-la més visible i imprescindible als forasters i fatxes en general. Aquí és on hi ha una necessitat irrenunciable!

Valoració:5menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

A los turistas, por lo menos a determinados turistas, es mucho mejor "aproximarles" la botella que textos en catalán. Textos en catalán ¡oiga!. Como bien cabe suponer, se los pasan por la faja. El mundo está lleno de buenas intenciones que terminan en nada y deben costar pasta asciutta a raudales. Las chorradas de cada día pero tirando con pólvora del rey.

Valoració:-10menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

I a l'exèrcit i forces de seguretat per a quan? Millor faria el Govern a respectar i fer respectar el que diu l'estatut sobre el català. Ja veus el que li pot interessar el català a un turista de 15 dies de platja i borratxera. Fum, fum, fum, així ens oblidem de la humiliació d'Eivissa i mil vergonyes més que tenen a veura amb la llengua, veritat Francina? Més diners públics tirats en futilitats, perquè després diguin, els de sanitat i educació, que no hi ha fons. Per a les brillants idees de donya Francina, sí que en troben de diners, tot els que ella necessiti, faltaria més.

Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Macià
Hombre, entre nosotros.
El castellano, un poquito más importante que el catalán ya es.
Aunque que sea sólo por el número de gente que lo habla, no?.
Las cosas como son, muchacho.
De buen rollo.
Se puede defender lo que sea, pero no decir estupideces.
Digo yo.

Valoració:-9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Claro.



Es lo primero que va a hacer un turista cuando llegue aquí.



-Alphonse, lassen wir unser Gepäck im Hotel und gehen zum Strand und essen später?.
-Bist du verrückt, Erika? Zuerst lernen wir die sprachliche Realität der Balearen kennen, was mehr Spaß macht.



Yo doblaría el presupuesto anual de la Oficina.

Valoració:-4menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

El nacionalista espanyol del fòrum és previsible: diu que la llengua dels mallorquins representa "banalidades". En canvi, "el español" és molt important. Té el supremacisme castellà ben incrustat dins el cervell!

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 2 anys

Balearium...com diuen en castellà, ets tan cansino. No t'esgota fer de hater....tio, canvia el xip un poc, i aporta coses que molin i no tanta retòrica testosterònica hispànica..de veres...t'ho dic de bon rotllo

Valoració:9menosmas
Per de veritat que ho volen fer?, fa mes de 2 anys

Quan EN VERITAT no es recolza la llengua en els departaments oficials, la sanitat, i empreses en general, aquesta acció d´apropament als turistes em sembla una SIMPLE OPERACIÓ DE MAQUILLATGE O DISTRACCIÓ..

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente