cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

STEI: «S’han de blindar les hores de coordinació de normalització lingüística en els centres educatius»

L’STEI Intersindical considera que la reducció d’una hora lectiva per a la persona coordinadora de normalització lingüística dels centres educatius públics és «del tot insuficient, si de debò es vol donar a aquesta tasca la importància que es mereix». «Els entorns escolars són cada vegada més plurilingües, amb una diversitat molt gran i amb una llengua catalana cada vegada més minoritària i minoritzada», han remarcat.

La darrera Enquesta d’usos lingüístics a les Illes Balears de 2014 posa de manifest que s’ha incrementat de manera considerable la fragilitat de la llengua catalana a la nostra societat i, d’una manera especial, en determinats sectors de catalanoparlants joves; consumidors de plataformes digitals en les quals el català té una presència gairebé testimonial. Per la seva part, un informe recent de l’Institut per a l’Avaluació i la Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE), depenent de la Conselleria d’Educació i Formació Professional de les Illes Balears, alerta de la pèrdua de competència oral en català de l’alumnat en el darrer curs de primària.

El sindicat considera que les Administracions no poden defugir la responsabilitat i les atribucions que els atorguen tant l’Estatut d’Autonomia com la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears i han de fer «les passes adients per a la promoció, el coneixement i l’ampliació dels usos socials de la llengua catalana en tots els àmbits».

Per aquest motiu, l’STEI Intersindical considera que el mínim d’hores de reducció per al coordinador de normalització lingüística dels centres públics ha de ser de 3 períodes setmanals, «si es vol aconseguir l’ús ple del català com a llengua vehicular i d’aprenentatge, assessorar l’equip directiu en les funcions de coordinació, impuls i manteniment de les activitats encaminades i per a assolir els objectius que la normativa vigent», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sageta quadribarrada, fa mes de 2 anys

És una necessitat lingüística social, en contra de la dictadura feixista imperant.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente