nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
16°

Christopher Little, primer Premi Aina Moll del Govern, pel seu treball 'Una anàlisi de les actituds lingüístiques dels joves a l'illa d'Eivissa'

L'alumne de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i de la Universitat Estatal de Mississipí, Christopher Little, ha obtingut aquest dissabte el primer Premi Aina Moll pel seu treball 'Una anàlisi de les actituds lingüístiques dels joves a l'illa d'Eivissa'.

Segons ha informat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, aquest dissabte s'ha lliurat el primer Premi Aina Moll, convocat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de l'Escola d'Estiu de Lingüística Catalana (Edelca).

El jurat ha atorgat el guardó a Christopher Little, alumne de la UIB i la Universitat Estatal de Mississipí, pel treball 'Una anàlisi de les actituds lingüístiques dels joves a l'illa d'Eivissa'. El premi està dotat amb 3.000 euros.

Un total de 28 candidats han optat al premi. El jurat ha destacat l'alt nivell general dels treballs presentats, dels quals s'han valorat aspectes com la qualitat de la recerca, les possibilitats de continuïtat del treball i la capacitat de comunicació de l'alumne.

Quant al treball guanyador, aplica la metodologia de la tasca de veus disfressades a partir de cinc varietats, eivissenc, mallorquí, català central, valencià i castellà. Els resultats indiquen que l'eivissenc rep les valoracions més positives, i el castellà i el valencià, les que menys, amb independència d'aquella llengua dominant dels oïdors participants en el projecte.

Una de les principals conclusions del treball és que no hi ha una relació directa entre les actituds lingüístiques i l'ús, ja que a Eivissa es dóna un ús molt baix del català entre les generacions més joves.

El treball aporta, a més, altres conclusions que permetran tenir un coneixement més profund de la realitat de l'illa d'Eivissa i poden tenir aplicacions pràctiques en la planificació lingüística en aquest territori. El jurat ha remarcat la 'solidesa' de la recerca i la unanimitat que ha obtingut en les valoracions de tots els membres.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, que exercia de presidenta del jurat, ha estat l'encarregada d'anunciar el guanyador del premi.

Defior ha desitjat que l'estudi tengui continuïtat i ha destacat la coincidència amb el fet que Aina Moll hagués dedicat part de la seva activitat com a investigadora en el parlar eivissenc.

El Premi Aina Moll, creat per la Direcció General de Política Lingüística estava dirigit als alumnes que presentessin treballs en el marc de l'Edelca. L'objectiu principal era fomentar la recerca i, al mateix temps, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista.

La presentació de treballs a l'Edelca ha afavorit, segons la Conselleria, la interacció directa amb els especialistes. D'aquesta manera s'han facilitat les col·laboracions i la creació d'una xarxa de suport en estudis lingüístics sobre la llengua catalana.

L'Escola d'Estiu de Lingüística Catalana ha tengut lloc, de manera virtual, a la UIB entre els dies 18 i 24 de juliol. Ha estat organitzada pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat i finançada pe l'Institut Ramon Llull, del qual forma part el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.