nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

Les Balears, la comunitat on més creix la pobresa

186313

Segons la darrera enquesta de condicions de vida de l'any 2020, les Balears és el territori de tot l'Estat on més creix la pobresa.

Les dades asseguren que hi ha més persones amb uns ingressos inferiors al 60 per cent de la mitjana i amb privació material severa.

Segons ha declarat a IB3 el director de l'EAPN de les Balears, Andreu Grimalt, «La pobresa és multisectorial i s'ha de posar al centre de l'agenda política. No ha de ser una sola Conselleria o Ministeri. Podem parlar de garantia d'ingressos, una real redistribució d'ingressos, polítiques d'ocupació que funcionin i una educació inclusiva».

També ha afegit que «Els primers mesos de pandèmia van ser molt durs i ara reclamam estabilitat a les entitats per garantir una atenció adequada a les persones que ho necessiten».

L'EAPN és una associació sense ànim de lucre formada per una trentena d'entitats que treballen per erradicar la pobresa i l'exclusió social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

i la gran industria del calcat, que anys enrera era el motor de gran part de els pobles, que sen a fet ?

Valoració:2menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

Les Illes Balears les més destrossades de tota la mediterrània i tot gràcies al turisme.

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Siempre estamos hablando del monocultivo, pero ¿hay otros?. Es muy fácil referirse a él, pero sin aportar soluciones.
La transformación de Mallorca, empieza cuando desde la Península llegan cientos de familias, allá por los años 50/60. A continuación, otros cientos de todos los confines de la tierra. Y no todos con ganas de trabajar. Una vaca puede dar leche para 12 personas, pero nunca para 12 docenas de personas.
Aquí hay gente que no se sabe que hacen, donde viven ni de que viven. Ni que aportan a la Comunidad.
El turismo ha hecho ricos a algunos; otros solo lo hemos visto pasar. Sin embargo, salimos perdiendo todos, ya que la isla está casi destrozada. Pero está muy motorizada ¿Qué más queremos?

Valoració:1menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

Normal. El monocultiu turístic només aporta sous de baixa qualitat i per tant pobresa.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente