nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Es confirma una nova reculada: el Govern elimina el requisit de català al professorat del Conservatori i l'ESADIB

Tal i com ja va avançar dBalears el passat 11 de febrer d'enguany, el Govern ha consolidat legalment l'eliminació del requisit de conèixer la llengua catalana per exercir d'ensenyant al Conservatori Superior de Música i Dansa i a l’Escola d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB).

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern ha publicat al BOIB Ordre del conseller d’Educació i Formació Professional de 9 de juliol de 2021 de modificació de l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l’ensenyament reglat no universitari, se n’estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l’exempció de l’avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d’Assessorament per a l’Ensenyament de i en Llengua Catalana.

Aquesta ordre significa que, a la pràctica, es fa desaparèixer el requisit de conèixer la llengua catalana per impartir classes als ensenyaments superiors de música, dansa i arts escèniques.

La 'Disposició addicional única' diu, textualment: «El règim específic aplicable en matèria de capacitació en llengua catalana en la selecció del professorat d'ensenyaments artístics superiors és el que s'estableix en els reglaments d'organització i funcionament acadèmic d'aquests centres, si és el cas», la qual cosa vol dir que el professorat del Conservatori i de l'ESADIB no seria tractat com la resta de docents que depenen de les institucions de les Illes Balears i no es regeixen pel règim general, que incorpora el requisit de coneixement de català i queda «si és el cas», en mans de la direcció del centre que és qui fa el reglament d’organització i funcionament acadèmic d’aquests centres d’ensenyament.

Així, doncs, es perd l'oportunitat de regular adequadament el requisit lingüístic per al professorat de música i arts escèniques i s'obre la possibilitat d'eximir del requisit també al personal fix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vaja, vaja!, fa mes de 2 anys

Perquè tots els comentaris que volem afavorir amb un vot positiu no l'admeten? Per exemple els de "sense reparació", "Andreu" i "Pepeta"?

Valoració:-1menosmas
Per Pep Gri, fa mes de 2 anys

I espera! Ara li toca a l'IBSALUT llevar el requisit de qualsevol nivell de català per poder accedir a places de personal sanitari. No tardarà gaire.

Valoració:10menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Així no podem avançar democràticament com a poble, si no defensem la necessitat de conèixer la nostra llengua a dins de les institucions, es que donem per bona la dominació del castellà i la futura desaparició de les nostres senyes de identitat cultural com a poble. Molt malament per part del PSOE que constantment claudica front a la imposició antidemocràtica del castellà i un cero per a tots els polítics d’esquerres que l'acompanyen i callen.



Valoració:21menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Però de què va aquest govern. Això és una vergonya. Haurem de manifestar-nos com férem amb el PP?
No volem que més reculades en llengua!!!!!
Perdreu molts vots!!!

Valoració:16menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Quina diferència hi ha entre pp i psoe en temes que afecten la nostra identitat i la nostra llengua? El psoe sap que la llengua ja no és un element important a tenir en compte per obtenir nous vots, tal i com quedà en evidència quan la presidenta canvià del català a l'espanyol a Eivissa, perquè UNA sola persona li demanà que s'expressàs en espanyol.

Valoració:18menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

De sentido comun.

Valoració:-17menosmas
Per Sense reparació, fa mes de 2 anys

El mal està fet perquè ara ja han demostrat i de fa estona, que el català és una molèstia. Això ja ho deixaren dit en començar la legislatura del 2015 i cada vegada que algú ho critica els fa contents perquè criticant no feim més que acabar de confirmar la intenció que ténen, que no és altra que comunicar a l'espanyolisme qie el català ja no els interessa. D'aquesta manera volen desmobilitzar tot el possible els votants del PSOE i del PP més anticatalanistes. I els que queden que encara són de la ceba? Res, saben que en haver de tornar a anar a votar hi aniran amb el nas tapat, per allò de fer por amb VOX.

Valoració:11menosmas
Per confirmació, fa mes de 2 anys

No estam en bones mans. Na Armengol no ens representa.

Valoració:14menosmas
Per Hasta luego, cocodrilo..., fa mes de 2 anys

Adéu, Francina! Adéu, March!

Valoració:12menosmas
Per Toni Ametler, fa mes de 2 anys

Per què sempre ha de rebre el català? Que facin optatiu el castellà, vejam què passa!

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente