nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern multiplica per 10 l'import de les sancions per fer botellades

El Consell de Govern aprovarà dimarts, en una sessió extraordinària, una bateria de mesures per a contenir la transmissió del SARS-CoV-2 a les Illes Balears amb l’objectiu de reduir els contagis que s’han incrementat les darreres setmanes. L’objectiu és dur a terme iniciatives dirigides a evitar l’augment de casos en els àmbits allà on es produeixen de manera més acusada, «com en les trobades socials descontrolades, on de manera majoritària no es compleix amb les normes de prevenció de contagis». Així, s’ha decidit endurir les sancions per la pràctica de botellades, limitar les trobades socials nocturnes a les illes on es registri major incidència de casos, reduir els aforaments a restauració així com a esdeveniments esportius i culturals.

Així, el Govern, en acord amb la Mesa de Diàleg Social reunida aquest dilluns, modificarà el decret llei 11/2020 per a «enfortir les sancions contra els excessos que posen en risc l’esforç de la majoria de la ciutadania de les Illes Balears».

D’aquesta manera, se sancionarà fins a un mínim de 1.000 euros les persones que participin en botellades.

Aquesta sanció es podrà veure agreujada si la persona que participa en la botellada està incomplint la quarantena per ser contacte estret, per la qual cosa la multa serà d’un mínim de 2.000 euros, i d’un mínim de 5.000 euros en cas que s’estigui botant la quarantena per ser positiu per Covid-19. En qualsevol cas, la quantitat final de la sanció l’haurà de valorar l’instructor.

A més, per als establiments que venguin alcohol fora de les hores permeses (màxim 22 h), s’interposarà una sanció mínima de 5.000 euros que també es podrà veure agreujada si així ho considera l’instructor.

Pel que fa a les festes il·legals, els propietaris d’habitatges on es facin aquestes pràctiques estaran obligats a comunicar quines eren les persones que han promogut la festa i han llogat l’habitatge per a sancionar-los, i, en cas de no fer-ho, hauran d’afrontar una sanció de quantia semblant als promotors de la festa per manca de col·laboració.

En aquest sentit, l’Executiu recorda que es va incloure al decret llei 11/2020 la sanció de pèrdua de llicència de comercialització de l’habitatge per a aquells habitatges en els quals es facin festes il·legals.

Les sancions que preveu el decret sancionador són de 100 a 3.000 euros per a infraccions lleus, de 3.001 a 60.000 euros per a infraccions greus i de 60.001 a 600.000 euros per a incompliments molt greus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

Aquest article no du firma.
Els SARS-CoV-2 seran las nanoparticulas de òxid de grafeno (GO), del tamany de 11 nanometros que provoca el mateix quadro clínic de lo que han batiat com el Covid-19 i també l'increment de las RFs que han augmentat exponencialment els darrers temps.
Sobre la repressió del botellot se segueix una teràpia equivocada, la repressió.
Ès millor aplicar la psicologia inversa, permetre el botellot. Els grups de joves posaran las reglas i com sempre passa amb els moviments de moda, al final només quedarà el record.
Bohemis, hipis, gamberros, guateques, picadors, etc. no queda res.



Valoració:0menosmas
Per un veí, fa mes de 2 anys

Crec que es pagaran les mateixes multes, és a dir, ben poques.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente