algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca: «Deman a la companyia Uep Fly que rectifiqui i corregeixi aquest despropòsit»

Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística va reaccionar aquest dissabte a allò que ella mateixa va considerar un «despropòsit» de l'aerolínia Uep Fly.

Busquets va llançar públicament el següent missatge: «Respectar els mallorquins i les mallorquines, vol dir també respectar la seva llengua. Deman a la companyia Uep Fly que rectifiqui i corregeixi aquest despropòsit. Si ho desitgen, des del nostre departament de Política Lingüística els podem ajudar».

La vicepresidenta del Consell feia referència al fet que Uep Fly ha fet diverses comunicacions a les seves xarxes usant una mena de llengua catalana plena de faltes d'ortografia i barbarismes.

La més esperpèntica, de moment, de les comunicacions diu textualment: «Grassis p'es recibimiento. Espéràm vèros en colcún de nostros aéroplàns prest» i etiqueta l'illa d'Eivissa com a «Ibiza» i «eibissa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guim, fa mes de 2 anys

Resposta a "un veí". Parlen foraster perquè de fora vingueren i de casa ens tragueren.

Valoració:0menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys

Idò sí:
Si nuestras autoridades fuesen sensibles a la destrucción de nuestro patrimonio material, tal como dices, serían, sin lugar a dudas, verdaderos cancerberos ante esta maldita "moda" que permite a cualquier mamarracho comprar botes de pintura en pulverizador y salir a la calle a hacer verdaderas monstruosidades. ¿Cómo es posible que las "autoridades" de las que hablas consientan una Palma que está en un estado de asco permanente?. ¿Cómo se consiente?. Y no te quepa la menor duda que hay maneras de eliminar la obsesión del chimpancé de turno para emborronar la ciudad.
Las autoridades por no hacer nada son las verdaderas culpables.
De la compañía de aviación, mejor no hablar. Más disparates.

Valoració:0menosmas
Per idò sí, fa mes de 2 anys

Així com les nostres autoritats són prou sensibles a la destrucció del nostre patrimoni material (arquitectònic, escultoric, pictòric, etc.) sembla que no ho són gens o no ho són gaire pel que fa al nostre patrimoni immaterial. S'haurien de gastar més en la protecció de la nostra llengua, però així i tot s'hi gasten una quantitat ben considerable del presupost de què disposen. Perquè si després es dona el cas, tantes vegades, que persones ignorants o incíviques i mal intencionades ataquen la nostra història i la nostra llengua no posen més dil·ligència a protegir el patrimoni que d'altra banda tant costa salvaguardar? Perquè als destructors no els posen multes més dissuasòries o fins i tot penes de presó? Als qui fan una labor anticultural ensenyant ortografies caòtiques
i construccions destructores de la correcció lingüística que no permetrien a cap país a bastament civilitzat aquí es perpetren amb total impunitat i fins i tot a davant de la indiferència dels nostres governants?

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

El nombre, ya de por sí, es ridículo. Próximo al cachondeo.
¿Dónde aprendió a escribir esta gente?. Que escriban en e idioma que quieran, pero como Dios manda.
Si vuelan tal como escriben....

Valoració:0menosmas
Per Xec, fa mes de 2 anys

Bo Bel! Per fi demostram dignitat des de les institucions!

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 2 anys

D'acord amb el que diu Bernat. És l'explicació d'ell que permet entendre el motiu pel qual els partits del denominat pacte de progrés han convertit la política lingüística només en puntuals accions una mica propagandístiques. Han arribat a la conclusió que el català els fa nosa.

Valoració:7menosmas
Per Bernat, fa mes de 2 anys

Riure's de la nostra llengua no té cap cost. Depèn de nosaltres fer que la respectin. No podem esperar res dels partits polítics, que la consideren més una nosa que un actiu. Saben que la llengua catalana no els atorga més vots i que fins i tot els en pot fer perdre. Aviat veurem que els partits que més s'han identificat amb la llengua catalana l'arraconen i l'abandonen.

Valoració:12menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Uep...

Valoració:0menosmas
Per un vei, fa mes de 2 anys

Segons vaig veure per la televisió, tots els politics d'Eivissa parlaren en castella. Sols vaig senir parlar en català a la presidenta Armengol. VERGONYOS!!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente