lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Govern i Es Baluard organitzen tallers de creació per a menors en risc d'exclusió social

La Biblioteca Can Sales, a través de la Direcció General de Cultura i Es Baluard Museu posen en marxa dos programes de tallers creatius dirigits a nins i joves en risc d'exclusió social.

Segons ha remarcat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, aquestes iniciatives han estat dissenyades per fomentar la reflexió crítica sobre el món entre els més joves, complint així amb la funció educativa de les dues institucions.

La primera d'aquestes activitats es titula 'La ciutat invisible des de les ombres'. És un projecte, per nins d'entre 6 i 12 anys, a càrrec de l'artista Natalia Fariñas per reflexionar críticament sobre l'entorn i projectar com seria la seva ciutat ideal.

Al llarg de les sessions de feina es visitaran les institucions d'Es Baluard Museu i de la Biblioteca de Can Sales. Les exposicions 'La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba (1980-1993)' i 'Mira a veure si... Poesia experimental i mail art a Mallorca' serviran per conèixer com els artistes han imaginat ciutats perfectes i com el dibuix i la paraula poden ser poderoses eines de comunicació.

Així mateix, una selecció de llibres de la biblioteca es posarà a disposició dels nins, per incentivar aquest exercici d'imaginació de la ciutat que desitgen. Tant el museu com la biblioteca seran també espais de taller, per anar construint una narrativa entre tots, que es materialitzarà en un teatre d'ombres.

Els participants seran nins de la Fundació Hadas Kids, que tenen la missió d'acompanyar i donar suport als menors de Mallorca que es troben en risc d'exclusió social.

La segona activitat és un taller dirigit a adolescents, impartit pel col·lectiu Do the print, especialistes en processos d'edició que utilitzen tant mètodes manuals, mecànics, com digitals a través de la recuperació de procediments antics o en desús.

El taller girarà al voltant als conceptes d'utopia, arquitectura, censura i defensa, entre d'altres, que estan presents en el fons juvenil de la biblioteca i les exposicions del museu.

Els joves podran confeccionar i autoeditar el seu propi fanzine sobre aquestes temàtiques a partir de les seves subjectivitats, mitjançant eines facilitades pels artistes. Els participants seran joves del Centre Socioeducatiu Es Mussol i del Centre Socioeducatiu Es Fusteret.

Aquests dos nous tallers formen part també de la política de creació de nous públics desenvolupada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i s'afegeix a 'Joves, Cine i Futur (JCF)', un programa de formació i aplicació pràctica sobre la gestió cultural al voltant a l'audiovisual destinat als joves d'entre 17 i 23 anys de les Balears que es materialitzarà en una programació de projeccions i accions culturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.