muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Es constitueix la Comissió de seguiment del protocol del maltractament infantil de les Balears

La Comissió de seguiment del protocol del maltractament infantil s'ha constituït formalment aquest dijous després que el mes de juny passat el Consell de Govern donàs rang de decret a aquest òrgan col·legiat.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha explicat que la creació d'aquesta comissió està prevista en la Llei de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes, aprovada en 2019.

Segons han assenyalat, es consolida així aquesta comissió com a espai de treball permanent entre diferents institucions per a la coordinació del protocol en el qual és un pas més i una manifestació clara del compromís de les diferents administracions implicades com a agents importants en la detecció, avaluació i tractament del maltractament infantil.

La funció d'aquesta comissió com a òrgan col·legiat, han indicat, és vetlar pel compliment del protocol, analitzar els problemes que pugui plantejar la seva aplicació en el conjunt de les administracions públiques implicades i formular les propostes i recomanacions per a millorar la implantació i l'aplicació del protocol marc.

Formen part del Ple d'aquesta comissió representants del Govern (la consellera d'Afers Socials i Esports i els directors o directores amb competències en matèria d'infància i adolescència; salut, educació; coordinació de policies locals, igualtat; directora del IBD), dels Consells (els consellers amb competències en matèria d'infància i adolescència); l'Ajuntament de Palma; la Federació d'Entitats Locals de Balears (FELIB); i Delegació del Govern.

Segons han subratllat, ja estan en marxa tres comissions tècniques: una de detecció i notificació del protocol; avaluació, tractament i seguiment del protocol; i una específica d'avaluació i tractament de l'abús sexual infantil i explotació sexual infantil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.