algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Tribunal Constitucional ha anul·lat el primer estat d'alarma

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional per 6 vots contra cinc el primer estat d'alarma decretat pel Govern espanyol per combatre la pandèmia, ja que entén que la figura adequada per suspendre drets fonamentals com el de circulació és l'estat d'excepció i no l'estat d'alarma. Aquesta decisió anul·la les multes imposades durant aquest període de temps.

De moment, el TC ha decidit rebutjar la pretensió d'inconstitucionalitat dirigida contra l'Ordre de Sanitat del 29 de març de 2020, per la qual s'estableixen mesures excepcionals per limitar la propagació i el contagi.

Per altra banda, també ha estimat parcialment el recurs d'inconstitucionalitat de Vox contra el decret d'estat d'alarma, i en conseqüència, declarar inconstitucionals les mesures que afectaren els drets fonamentals.

A la seva proposta, González Trevijano assenyalava que les restriccions acordades pel Govern espanyol excediren del marc legal de l'estat d'alarma, ja que suspengueren en lloc de limitar l'exercici de drets fonamentals, cosa que hauria d'haver-se acordat mitjançant l'estat d'excepció.

El text considera que la intensitat i gravetat d'aquestes limitacions, com el dret a la circulació, fruit del confinament domiciliari, derivaren en una suspensió que no té lloc a la Constitució.

Ara bé, el ponent no qüestionava les restriccions d'aquests drets fonamentals sinó que l'instrument que utilitzà el Govern espanyol per dur-lo a terme, ja que entén que l'estat d'alarma no permet una suspensió generalitzada de drets fonamentals.

No es qüestionarà la idoneïtat de les mesures restrictives emmarcades en una pandèmia global i en la qual foren similars a la d'altres països de l'entorn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

Mos ha salvat la justícia poètica.
El jutge de aquest tribunal, Fernando Valdés, demanà la baixa temporal en esser detengut per la policia el 10 de agost de 2020 per "violència matxita" contra la seva dona.
Així els paranoics perderen, ja que el resultat hauria estat de 6-6 i el vot del president, també paranoic, hagués romput l'empat.
Mira, qui diria que aquesta llei contra els mascles se tornaria contra els que la promoveren.

Valoració:0menosmas
Per és la qüestió, fa mes de 2 anys

Els tribunals no poden sol.lucionar els temes de salut, per més que vulguin. S´estan barrejant massa assumptes que no els pertoquen.
Què ha de prevaler més el dret a la salut o el dret a la llibertat? En teoria un ha de poder decidir sobre el seu cos, o potser no?, senyors jutges.

Valoració:1menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Aquests jutges que ja estan de manera il.legal, perque fa tres anys que els seus càrrecs varen prescriure, ja no dissimulen i utilitzen els mesos o dies que els queden al front dels tribunals, per crear tot tipus de problemes als governs d'esquerres, sense importar-los si les seves sentències injustes i sense cap ni peus poden costar moltes vides humanes.
D'això ells en hauran de respondre devant d'un tribunal, per molt jutges i fiscals que siguin.

Valoració:1menosmas
Per incoherència, fa mes de 2 anys

De seguir així, abans d´anar a veure el metge per si ens podem prendre una pastilla, haurem de passar pel jutge de guàrdia ! Totalment absurd !

Valoració:2menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

Pero aquest fet, i d'altres que ja sabem, el "Tribunal Constitucional" es anticonstitucional. Cal reformar-ho junt amb sa Constitució, i cal fer-ho perquè realment sigui una eina an es servei des poble democràtic. Ara mateix, es una vergonyosa institució servil de sa ultradreta.

Valoració:5menosmas
Per Dubtes, fa mes de 2 anys

Tranquils, que si morim, morirem en olor de constitucionalitat que te cagues. Els que feiem més o menys bondat anirem al cel, o depèn de a qui votes?.

Valoració:5menosmas
Per Cap credibilitat, fa mes de 2 anys

Per tal de treure defora dels governs estatal i autonòmics a les esquerres, aplanant el camí cap a La Moncloa a les dretes, aquests alts tribunals serien capaços de declarar inconstitucional a la mateixa Constitució.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente