algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'hospital Mateu Orfila de Maó pren «mesures dràstiques» després de Sant Joan

Tres setmanes després de Sant Joan, l'hospital Mateu Orfila de Maó es veu obligat a tancar dos quiròfans a causa de l'augment de contagis. Encara que la temporada turística no és com la d'altres anys, la població de Menorca és molt major que a l'hivern.

L'epidemiòleg de l'àrea de salut de Menorca, Maties Torrent, ha declarat que «Avui fa quinze dies que vam començar a tenir un nombre de casos important. Vam passar a tenir cinquanta casos i el dia abans n'havíem tengut dos o tres. Veníem de dies sense cap cas».

Entre les mesures que ha pres la direcció de l'hospital hi ha la de tancar des d'aquest dimecres i fins al 23 de juliol, dos quiròfans. Dels altres, un quedarà reservat per a les intervencions d'urgència, i els altres dos seran per a les operacions anomenades preferents.

Actualment, amb covid hi ha divuit persones ingressades, dues les quals a l'UCI. Un dels ingressats a planta és un xiquet de dotze anys. En general, l'ocupació de la planta de l'hospital és del noranta per cent. De les set places d'UCI, sis estan ocupades.

La incidència acumulada a Menorca el 21 de juny era de 28,2 casos per 100.000 habitants a catorze dies. El 30 de juny era de 301. Entre aquestes dues dades només havia transcorregut una setmana i unes no-festes de Sant Joan que es convertiren en trobades gegantines de milers de joves que havien arribat a l'illa per celebrar el final de curs o dels exàmens de selectivitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.