lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

En marxa un informe sobre la situació del català a les Illes Balears

La Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana ha acordat impulsar l’elaboració d’un informe sobre la situació actual de la llengua catalana a les Illes Balears. S’hi recolliran les dades disponibles de diverses fonts i es farà incís en les actuacions dels poders públics, responsables del procés de normalització d'acord amb l'Estatut d’autonomia. Així, es podrà determinar quins són els objectius acomplerts i els pendents.

Aquest informe, que elaborarà la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració dels diferents membres del Consell Social, es durà a la propera sessió de la Comissió Permanent perquè l'elevi al Ple d’enguany, previst per a finals d’any. Posteriorment es remetrà als poders públics.

A la reunió de la Comissió Permanent també es va acordar fer una trobada de consells socials de la llengua catalana la propera tardor, a fi de compartir experiències i millorar la participació en el si d’aquests òrgans assessors. El Consell Social de la Llengua Catalana de les Illes Balears farà arribar la invitació al Consell Social de la Llengua Catalana de Catalunya i al Consell Social de les Llengües del País Valencià.

Igualment es va aprovar redactar una proposta de pla d’actuacions per a l’any 2022 adreçat als membres del Ple del Consell Social i en general als poders públics, a fi d’orientar la seva actuació en matèria de política lingüística. Se sol·licitarà la participació dels diferents membres del Consell Social que hi facin aportacions a fi de completar la detecció de necessitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

Comprenc que no agradi el meu comentari sobre el problema intern de la comunitat catalana de les Balears. Ànim.

Valoració:2menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

El primer menyspreu ve de moltes families de llinatge i tradició catalanes, que prioritzen llengues estrangeres i no donen exemple d'estimar la llengua catalana. Sense anar mes enfora, el manifest de la Fundació Forteza-Rey estava ple de faltes d"ortografia. Dit aixo, primer responsabilitzau la gent d'aqui i despres, si un cas, jutjau els estrangers i forasters. El catalanisme i el mallorquinisme te un problema intern. No oblidem que José Ramón es Bauza. I com ell, milers.

Valoració:-1menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

La situació actual de sa nostra llengo, està ferida greu. S'arribada d'estrangers sense necessitat d'aprendre-la, i es despreci de qualcunes institucions, empreses i comerços, la davall mínims. O mos posam ses piles o no sobreviurà.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente