algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

L'STEI denuncia que es menysté la Mesa Sectorial d’Educació en l’elaboració de la Llei d’Educació

185899

L’STEI ha presentat a la Mesa Sectorial d’Educació les qüestions més importants i que no s’han incorporat al projecte de Llei d'Educació a través de les seves esmenes, entre d’altres la recuperació de la capacitat negociadora de la Mesa Sectorial d’Educació i millores per a l’etapa 0-3 i per a les persones que hi fan feina.

Pel que fa a les ràtios, ha reclamat una reducció per damunt del 10% proposat en un termini de temps ràpid en totes les etapes educatives i amb les infraestructures adequades.

En el projecte de Llei troba a faltar les referències a l’establiment de la jornada lectiva dels docents de secundària a 18 h setmanals, tal com recull l’Acord Marc de 2015, i també l’esment de les 23 h setmanals en el cos de mestres, com s’havia recomanat des del Ministeri d’Educació. L’STEI Intersindical ha proposat també una «elecció democràtica» dels equips directius.

Ha reclamat l’aplicació del segon paràgraf del 61.6 de l’EBEP a l’hora d’incorporar nous docents a la funció pública i solucionar el desmesurat nombre d’interins a través de la doble via, davant el «decretazo» del ministre Iceta. El sindicat rebutja frontalment la convocatòria de places amb perfil educatiu, que suposen una selecció encoberta del professorat per part dels equips directius, tal com apareix en els articles 83 i 88 del projecte de Llei.

Quant al català, troben necessari introduir en la nova Llei una referència al Decret de Mínims (92/1997), «una altra línia vermella que no s’ha de traspassar en cap cas». També han reclamat que en el termini de 5 anys la inversió pública en educació, que no despesa, s’hauria de situar com a mínim en el 7% del PIB, tal com recomana la UNESCO, i que es facin passes cap a un ensenyament laic de veritat, amb totes les religions fora de l’horari lectiu.

En darrer terme, l’STEI reclama que en l’apartat del sistema retributiu i carrera professional dels docents s’estableixin mesures perquè el professorat s’equipari als altres funcionaris de la Comunitat autònoma i recuperi el poder adquisitiu perdut al llarg de tants anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.