muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Cladera planteja amb els sindicats reduir la temporalitat a l'ocupació pública

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha plantejat l'escenari per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de la institució insular amb els sindicats UGT, CCOO, CSIF, USO i STEI.
Segons ha informat el Consell, aquest dilluns hi ha hagut el primer contacte entre la presidenta i els sindicats, amb els quals ha valorat el Decret estatal de mesures urgents per reduït la temporalitat de la feina pública.

L'objectiu de la trobada era establir el full de ruta a seguir en el Consell en l'aplicació de la nova normativa. Després d'aquesta reunió amb els representants sindicals que tenen representació a la Mesa general del Consell està prevista una altra reunió amb la resta de sindicats.

Cladera ha remarcat que el decret estatal significa «un acord històric entre el govern espanyol i els sindicats» i ha dit que va en el mateix sentit en el qual actualment treballa la institució insular. «Esperam tenir aquest marc normatiu. És el que hem demanat per poder tenir les coses clares, i poder tenir una plantilla consolidada i estable», ha assenyalat.

A més, el Consell donarà suport als ajuntaments que ho necessitin per dur endavant el procés i també treballarà de manera coordinada amb el Govern.

La institució insular ha remarcat la necessitat que totes les administracions treballin juntes perquè en tres anys es pugui arribar a les fites del decret pel que fa a terminis establerts, abans del 2024.

A la reunió també hi ha assistit el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, i el conseller insular d'Assumptes Socials i president de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Javier de Juan.

L'IMAS acull el nombre més gran de personal temporal, ja que la falta de processos d'oposició dels anteriors anys ha fet incrementar el nombre de treball temporal a causa de la necessitat de donar resposta a les necessitats.

L'aprovació d'aquest Real decret i la modificació de l'estatut bàsic de l'ocupació pública permetrà dur a terme processos d'estabilització, el que farà que totes les places ocupades amb interinatges des de fa anys es puguin treure en processos de concurs-oposició en aquest procés d'estabilització, a més de les places que siguin ofertes a través del procediment de la taxa de reposició.

El Decret estatal marca un horitzó temporal de tres anys per abordar la regularització a les Administracions Públiques. La primera fita és que el 31 de desembre de 2021 s'haurà de treure l'oferta de places. Abans de 31 de desembre de 2022 s'ha d'haver indicat el procés d'oposició. I com a termini màxim per acabar-les hi ha el 31 de desembre de 2024.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.