algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'OMS creu que «aviat» la variant Delta serà la dominant a tot el món

El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit que la variant Delta de la Covid-19 es troba en més de 104 països, pel que espera que «aviat sigui la variant dominant que circuli en tot el món».

«El món està observant en temps real com el virus segueix canviant i fent-se més transmissible. Seguim escoltant informes de totes les regions del món sobre hospitals que estan arribant a la seva capacitat. La variant Delta està arrasant amb tot el món a un ritme abrasador, impulsant una nova onada de casos i morts», ha advertit Tedros.

El màxim representant de l'organisme sanitari internacional de Nacions Unides ha apuntat que la setmana passada va ser la quarta consecutiva d'augments de casos a escala mundial, amb increments registrats a totes les regions del món, excepte en una. A més, després de deu setmanes de descensos, les morts tornen a augmentar.

En els llocs amb una alta cobertura de vacunació, l'OMS ha assenyalat que la variant Delta «s'està estenent ràpidament, infectant especialment a les persones desprotegides i vulnerables i pressionant constantment als sistemes de salut».

«Pels treballadors de la salut que fa més d'un any lluiten en una batalla titànica i tenen llistes d'espera per atendre, l'augment de les hospitalitzacions a qualsevol nivell és un repte per ells i els seus pacients i per la capacitat general del sistema sanitari. A mesura que els països aixequen les mesures socials i de salut pública, han de considerar l'impacte en els treballadors de salut i en els sistemes sanitaris», ha apuntat Tedros.

Per altra banda, en els països amb baixa cobertura vacunal, ha lamentat que «la situació és especialment greu». «Delta i altres variants altament transmissibles estan provocant onades catastròfiques de casos de la Covid-19, que es tradueixen en un elevat nombre d'hospitalitzacions i morts. Especialment en els països de baixos ingressos, els esgotats professionals sanitaris estan lluitant per salvar vides sense la protecció personal adequada», ha denunciat.

En resum, Tedros ha reconegut que, encara que «és definitivament pitjor en els llocs on tenen molt poques vacunes», la pandèmia «no ha acabat en cap cas». «El món ha de lluitar unit per apagar l'infern de la pandèmia a tot arreu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.