cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Amics de la Terra denuncia a la policia incompliments dels usuaris de motos aquàtiques a la zona de Tagomago

Amics de la Terra ha denunciat els incompliments dels usuaris de motos d'aigua aquàtiques als voltants de Tagomago o a la costa de Pou des Lleó.

L'entitat ecologista ha recordat que Tagomago és Reserva Marina i la seva zona terrestre és un espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000.

Els veïns de Pou des Lleó han alertat sobre els perjudicis de les motos aquàtiques sobre la flora i la fauna d'aquests espais protegits, ja que circulen a gran velocitat per aquestes àrees.

Segons ha lamentat, no respecten aquestes zones que, per normativa, tenen prohibida l'entrada. Entre els perjudicis que les motos aquàtiques provoquen en aquests llocs destaca l'afectació a les praderies marines, removent els fons i sediments.

A més, provoquen contaminació acústica, el que pot afectar a diferents espècies i éssers vius aquàtics. També el renou i moviment dels vaixells poden molestar a les poblacions d'aus, sobretot a l'època de nidificació com succeeix a Tagomago.

També han explicat els perjudicis de les àncores de les embarcacions o dels combustibles i gasos de combustió.

Davant això, Amics de la Terra ha considerat «imprescindible» que el Govern realitzi més controls a espais protegits de la Xarxa Natura i imposi sancions en cas d'infraccions.
Segons l'entitat, el pla de gestió de l'àrea marina de Tagomago no pot esperar més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Eivissa (inclòs Tagomago), terra de llibertat, eh que sí?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente