nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Sindicat de Tècnics d'Infermeria denuncia la saturació d'urgències de Son Espases i exigeix que s'augmenti la plantilla

El Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) a les Balears i la plantilla del servei d'urgències de Son Espases han advertit aquest divendres de «la saturació actual» que pateix aquest àrea de l'Hospital i han exigit un augment de plantilla a la direcció del centre.

Segons ha explicat el SAE en un comunicat, aquest dijous hi havia 98 pacients a urgències, 42 dels quals estaven pendents d'assignació de llit, mentre que aquest divendres, a les 08.00 hores, el nombre de pacients era de 64, augmentant fins a 74 en tan sols dues hores.

D'aquest total, 24 estan també pendents de llit, han explicat, alertant que «la previsió és que al llarg de la jornada aquestes xifres continuïn augmentant».

Per tot això, el SAE ha exigit la contractació de dos tècnics més de Cures d'Infermeria (TCE), un per a la plantilla d'observació i un altre per a la zona de lliteres, «on més càrrega assistencial existeix», ja que, sinó, «l'atenció de qualitat serà insostenible».

Des del SAE, han explicat, s'han dirigit «reiteradament» al director d'infermeria de l'Hospital, Juan Manuel Gavala, i a la subdirectora, Teresa Pou, per a exposar les seves queixes amb la finalitat d'aconseguir un increment de la plantilla.

No obstant això, «els responsables del centre deriven, una vegada i una altra, el problema a l'IbSalud, sense que els uns ni els altres adoptin les mesures necessàries perquè aquesta situació finalitzi», han criticat.

Mentrestant, han continuat, dos TCE han de fer-se càrrec de les zones de lliteres, spa, boxes i tres de les cinc àrees que componen el servei d'urgències, «la qual cosa els impedeix realitzar adequadament totes les seves funcions competencials referents al pacient».

En aquest sentit, el SAE ha assegurat que el problema no és només «l'estrès al qual estan sotmesos els professionals», que posa en risc la seva salut, sinó també el que pateixen els pacients.

La setmana passada, han exemplificat, un pacient psiquiàtric que va entrar per urgències va calar foc a un matalàs, un incident «que podria haver-se evitat si les plantilles comptassin amb personal suficient per a atendre i vigilar adequadament als usuaris».

Des del SAE han titllat «d'inhumana» la manca d'espai i de personal, perquè suposa «un perill per a la salut dels pacients i dels professionals».

En aquest sentit, el responsable del SAE a les Balears, Alejandro Juan Alonso, s'ha dirigit, «una vegada més», a la direcció d'infermeria perquè doti de personal suficient les plantilles de TCE, «perquè és l'única manera de garantir una atenció segura i de qualitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 2 anys

Això voldra dir que S'Arenal sera zona segura.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente