nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El proper curs escolar començarà la introducció de l'assignatura de religió Islàmica a diversos centres de les Illes Balears

La Conselleria d'Educació de Balears va signar un conveni amb la Comissió Islàmica d'Espanya l'any 2019, segons els qual, s'impartiran classes de l'assignatura de Religió Islàmica a diversos centres de les Illes Balears.

Les classes havien de començar aquell mateix curs, però com a conseqüència dels canvis introduïts a causa de la pandèmia, l'inici d'aquests es va retardar.

Finalment, el curs que ve començaran com una prova que es farà a dos o tres centres que no siguin de Palma ni de municipis grans i que seran triats durant aquest mes.

La Conselleria d'Educació ha anunciat aquesta setmana que, durant el proper curs escolar, començaran les proves amb l'assignatura de Religió Islàmica en alguns centres públics de Mallorca. El conveni pel qual s'ha de dur a terme aquesta decisió va ser signat l'any 2019 pel conseller d'Educació, Universitat i Recerca Martí March i el delegat de la Comissió Islàmica a l'Estat espanyol Mahfoud Salim Abu Mahfoud.

La crisi sanitària no sols ha retardat la posada en marxa de l'assignatura sinó que a més, ha reduït la xifra de centres en la qual l'assignatura serà present, d'una previsió inicial de deu, ha quedat reduïda a dos o tres col·legis que seran triats durant aquest mes de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Estat aconfesional...??donç per a tothom.Las religions-sectas,que les ensenyn fora de les escolas,es un asumpta,molt personal.I que cada escu,hu pagui de la seva butxaca,començant,per la catòlica.

Valoració:0menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

balmany: El que ha perdut l´oremus ets tu.Que te a veure el que dius amb els comentaris sobre la religió.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 2 anys

Idò molt mal fet. Anam endarrere com els crancs. L'educació pública hauria de ser laica, perquè, o no hi ensenyes cap religió o ofereixes la possibilitat de totes, cosa que és impossible.
A més, les creences no han de ser part d'un sistema educatiu públic: primera, són una cosa excloent (només hi entren els creients) i segona, pertanyen a l'esfera privada -i del cercle social que creu tal cosa i amb el qual es va a practicar la creença-, per tant les famílies que vulguin educar en tal o qual creença ho han de fer fora d'horari escolar, i dur-los allà on s'imparteixin tals creences. Com a molt, la/les religions es podrien fer com a extraescolars a proposta de l'AMIPA, si ho troben d'interès.

Valoració:5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

A una classe de religió, sa que siga, s'ensenya que "això és així", és a dir, un dogma; mentre que a una de sociologia, per exemple, és diu que "segons tal religió, això és així". Hi ha diferència

Valoració:13menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

"Comissió Islàmica d'Espanya"
"Religió Islàmica"
"Comissió Islàmica a l'Estat espanyol"
La adjectiu 'islàmic' no està bé, té un altre significat,
vol dir que lo que ès "islàmic", no pertany a mahometans o mussulmans.
Lo islàmic ès propi de personas alianas, o sigui de
acadèmias, universitats, estudiosos particulars, etc.
També aquests estudis islàmics no són propis de centros escolars.

Valoració:3menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

No estic en contra de ses religions, però una decisió com aquesta és una tremenda estupidesa, i més tenguent en compte es caràcter de sa mateixa. Sa religió, igual que ses idees polítiques, han d'eradicar-se de ses escoles.
Escola lliure de pensament polític i laica.

Valoració:15menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys

Mal fet!! El que haurien de fer és d'erradicar les religions de les escoles, qui vulgui estudiar alguna de les.moltes religions que hi han que ho faci particularment! Anem endarrera com els crancs, la religió és el opi del poble, només porta problemes i guerres!! Fora la religió de les escoles!!

Valoració:14menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Jajajaja jajajaja…..
Mucha libertad y mucho pepinillo en vinagre, pero a la mínima os sale el ramalazo racista.
Tan nacionalista, por otro lado.
Menudos comentarios, Mari Loles.

Valoració:-19menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

I que ensenyen religions cristianes, o Budisme, o Judaîsme, o Hinduísme, a les escoles dels països de religió musulmana oficial?
El que s'ha de fer, és treure la Religió de les escoles, perque no és el seu lloc.

Valoració:23menosmas
Per Iñaki Mangarin, fa mes de 2 anys

El que hauria de ser és deixar fora de les escoles l ensenyament de TOTES les religions

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente